ESIC Cephesinden PGL Major Antwerp Öncesi Şok Karar

Geçtiğimiz günlerde Esports Integrity Commission (ESIC) tarafından yapılan duyuruda PGL Major Antwerp öncesi bazı koçların yasaklama cezaları alabileceği belirtilmişti. Bugün öğleden sonra HLTV tarafından duyurulan haberde Spirit ve 9z koçları hally ve zakk için önümüzdeki PGL Major Antwerp etkinliğinden uzaklaştırıldıkları kararı çıktığı paylaşıldı.

Bu yaptırımların başlangıçta üç koç etrafında yoğunlaştığı söyleniyordu, ceza alan iki koçun haricinde önceki haberimizde adı geçen Imperial koçu Peacemaker da bu isimlerin üçüncüsü konumunda. Bu üç koçun soruşturma ve yaptırım ile karşılaşma sebebi de önceden bildiğimiz koç izleyici hatasının suistimali. 2020 yılının ikinci yarısında ortaya çıkan ve yankıları çok uzun süre devam eden bu skandalla alakalı her cepheden farklı görüşler olsa da ESIC tarafından gelen hamleler CSGO sahnesinde bir hayli sarsıntı yaratmıştı. Görünen o ki, bu sarsıntılar bir süre daha devam edecek.

Kararın ardından Spirit ve 9z ekipleri bu konudaki tepkilerini dile getirdiler. Özellikle bu kararın zamanlamasının oldukça problemli olduğu konusunda sadece takımlar değil sosyal medyanın her noktasından takipçiler benzer görüşler bildiriyorlar. Soruşturmanın ve takibin 2020 yılından bu yana sürmesi sebebiyle insanların sorduğu ilk soru “bu zamana kadar neden bu karar çıkmadı da tam Major öncesi böyle bir çıkış yapıldı” şeklinde. Öte yandan Spirit konuyla ilgili bir video kanıtı paylaşarak koçları hally’nin sözkonusu izleme hatasının dinamik değil statik bir varyasyonuna takıldığını, hareket etme imkanı bulunmadığını, bu pozisyonda sadece bir round kadar bir süre kaldığını ve maça dair bir fayda sağlamadığını beyan etti. 9z koçu zakk ise bu soruşturmanın 14 ay önce tamamlanmış olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

Bu kararla birlikte CSGO sahnesinde yaşanacak yankılar da uzun süre konuşulacağa benziyor.

Exit mobile version