ESIC, peacemaker İçin Verilen Cezayı İptal Etti

Esports Integrity Commission (ESIC), PGL Major Antwerp öncesinde uzun süredir CSGO sahnesini yankılandıran koç izleyici hatasının suistimalinden kaynaklı olarak yaptırım uyguladığı Luis “peacemaker” Tadeu için verilen cezayı iptal edeceklerini duyurdu. Bu karar, tahmin edilebileceği üzere çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi.

ESIC, Brezilyalı koçun halihazırda yaptırım altında geçirdiği süre de göz önüne alınarak kendilerine sunulan kanıt ve itirazların değerlendirildiğini, PGL Major Antwerp gibi önemli bir etkinlik süresince takımına katılamaması da dikkate alınarak sürecin makul bir şekilde tamamlandığına kanaat getirildiğini açıkladı. Ancak burada kritik bir detay olarak 34 yaşındaki koçun söz konusu suçlamadan ve suistimalden tamamıyla bağımsız ve suçsuz olarak değerlendirilmediği, yalnızca sunulan deliller ve argümanlar kapsamında önceki karara kıyasla daha hafif bir ihlalin karşılık bulduğu ifade edildi.

Bahsi geçen kanıt ve argümanlar ise hem maçta bulunan oyuncuların ifadeleri, hem de peacemaker tarafından bu dava hususunda özel olarak görevlendirilen “tarafsız bir uzman” konumundaki Danny “mahone” Hsieh’in bir araya getirdiği ve derlediği bir video dökümü şeklinde ESIC’in değerlendirilmesine sunuldu. ESIC, bu veriler ışığında peacemaker’ın söz konusu açığı haksız bir avantaj kazanmak maksadıyla suistimal etmediğini kabul ederek hile suçlamasından kaynaklanan cezayı iptal ettiklerini belirtti.

Bu gelişmelerle birlikte peacemaker, önümüzdeki IEM Dallas etkinliğinde herhangi bir yaptırıma tabi olmadan Imperial ekibinin başında olacak.

Exit mobile version