ESIC’den Koçlara İtiraf Çağrısı

ESIC son günlerde gündem olan Koçluk Bug’ının kullanımı konusunda 2016’ya kadar geri giderek bütün profesyonel maç demolarının izleneceğini açıklayarak daha önceden bu bug’ı herhangi bir maçta kullanan koçlara yaptıklarını İtiraf Etme çağrısında bulundu.

Bu haftanın başlarında Hard Legion, Heroic ve MIBR’ın koçları maç içinde koçluk bug’ını kullanarak kendi takımına haksız bir avantaj sağladığı ESL’in baş hakemi Michal Slowinski tarafından ortaya çıkarılmış ve 3 hakem profesyonel espor turnuvalarından belli bir süre men edilmişti.

2016’dan itibaren oynanan yaklaşık 25.000 haritanın demolarını teker teker izleyecek olan ESIC yetkilileri daha önce bu bug’ı kullanan koçlara cesur olup yaptıklarını itiraf etmelerini, eğer etmeyip yakalanan olursa cezalarının ağır olacağını açıkladı. Bu açıklamanın ardından NiP’nin eski koçu Faruk “pita” Pita bir açıklama yayınlayarak 2018 yılında mousesports ile oynadıkları bir ESL Pro League maçında bu bug’ı kullandığını açıkladı.

Pita’nın açıklamasından sonra bir açıklama da şu an mousesports’un koçluğunu yürüten Allan “Rejin” Petersen’den geldi. Rejin Tricked takımının koçluğunu yürütürken 3 maçta bug’ı kullandığını itiraf etti.

Petersen’in yaptığı itiraftan sonra mousesports bir açıklama yayınlayarak Rejin’in koçluk görevinin askıya alındığı açıklandı.

ESIC’in yapacağı araştırma yaklaşık 8 ay sürecek. Yaptıklarını itiraf eden koçların alacağı ceza etmeyenlere kıyasla çok daha hafif olacak.

Exit mobile version