ESL, 2023 Pro Tour Takvimini Duyurdu

2023 yılı boyunca yine birbirinden nefis CSGO turnuvaları göreceğimiz bir ESL takvimi karşımızda. 40’ın üzerinde resmi turnuvayla CSGO tutkunlarının karşısına çıkan bu takvimin ana yapısı ise önceki yıllardan çok farklı değil. Turnuvaların bir kısmı offline, bir kısmı ise online formatta olacak.

Her yıl olduğu gibi iki Major turnuva bizleri karşılıyor. IEM Katowice ve IEM Cologne, Eylül ayında zaten duyurulmuşlardı. Bu iki etkinlik yine dünyanın en iddialı CSGO takımlarını bir araya getirirken $1.000.000 değerinde dev bir ödül havuzu ile tüm takımlar için cazibenin merkezi olacak. Tarihleri ise bu senenin etkinliklerinden farklı. IEM Katowice 31 Ocak tarihinde başlarken IEM Cologne 25 Temmuz tarihinde başlayacak. Bunun sebebi ise yaz dönemindeki mola aralığının 12 Haziran – 9 Temmuz arasına çekilmesi.

Öte yandan 5 adet ESL Pro Tour Masters etkinliği yıl boyunca bizleri CSGO’ya doyuracak. Bunların ilki, 21 Şubat’ta başlayacak olan ESL Pro League Season 17. Sene boyunca düzenlenecek olan iki EPL etkinliği de her zaman olduğu gibi Malta’da seyircili olarak gerçekleşecek. Avrupa kıtasında ise 2022 yılında Valencia ve Rotterdam şehirlerinde oynanan ESL Challenger etkinlikleri 2023 yılında Hannover ve Jönköping şehirlerinde düzenlenecek. Bu iki etkinliğin tarihleri ise sırasıyla 9-11 Haziran ve 24-26 Kasım. Üçüncü ve son ESL Challenger etkinliği ise Atlanta’da oynanacak.

Bütün bu etkinlikler ve daha fazlası ile 2023 yılı yine CSGO için oldukça zengin bir sene olacağa benziyor.

Exit mobile version