ESL Challenger Katowice 2023 Başlıyor

Bir süredir grupların belirlenmesini heyecanla beklediğimiz ve geçtiğimiz ay sonunda tam kadroyla son haline ulaşan ESL Challenger Katowice 2023 etkinliği sonunda yarın başlıyor. Toplam 8 takımın Polonya’nın Katowice şehrinde $100000 değerinde ödül havuzundan büyük payı alabilmek ve ESL Pro League Season 18 biletini cebine koyabilmek için karşılaşacağı bu nefis mücadele ile yine CSGO tutkunları rekabete doyacak.

2 gruba ayrılan ESL Challenger Katowice 2023 kadrosuna kısaca bir göz atacak olursak A Grubu‘nda ENCE, Bravado, Virtus.Pro, Party Astronauts ve B Grubu‘nda paiN, 9z, ECSTATIC, FORZE bulunuyor. Format itibariyle ise Grup Aşaması boyunca GSL usulünde bir mücadele izleyeceğiz. Açılış maçlarıyla bu maçları kazananlar arasında yapılacak olan maçlar Bo1 iken eleme ve karar maçları Bo3 şeklinde oynanacak. Playoff aşamasına geçen 4 takım ise burada tekli eleme usulünde tamamı Bo3 maçlardan oluşan bir yarı final ve final mücadelesi ile son kozlarını oynayacaklar.

9 Haziran 2023 tarihinde başlayacak olan etkinlikte 11 Haziran 2023 günü şampiyon takım belirlenecek ve şampiyon hem $50000 değerinde nakit ödül, hem de ESL Pro League Season 18 biletiyle bu mücadeleden mutlu ayrılacak. Finalde mağlup olan takım ise $20000 değerinde ödülle eve dönecek. Yarı final aşamasına yükselmeyi başaran ancak burada rakiplerini geçemeyen takımlar ayrı ayrı $10000 ile etkinliğe veda ederken gruplarda karar maçında elenen takımlar $3000, ilk etapta elenen son iki takım ise $2000 ile yetinmek zorunda kalacak.

Son tabloda turnuvanın favorisi konumunda görünen iki takım ENCE ile Virtus.Pro olarak göze çarpıyor. Bu iki takımın da A Grubu‘nda bulunması oradaki rekabette Bravado ve Party Astronauts için oldukça tatsız bir haber. B Grubu‘nda ise FORZE ve paiN ekipleri buradan yola devam etmesi muhtemel görünen kadrolar. Ancak CSGO’da her an her şey olabilir ve çok farklı bir Playoff aşaması da izleyebiliriz. Önümüzdeki 3 gün boyunca bu tahminlerin ne kadar doğru olduğunu hep birlikte izleyip görme şansımız olacak. Bu nefis etkinliği sakın kaçırmayın!

Exit mobile version