ESL FACEIT Group, Daon İle Ortaklık Duyurdu

esl faceit daon

Espor tutkunlarının adını ve faaliyetlerini duyduğunda büyük ihtimalle oldukça sevineceği bir firma sektöre adım atıyor. Uluslararası kimlik doğrulama ve biyometrik şirketi Daon, turnuva organizatörü ESL FACEIT Group (EFG) ile bir ortaklık duyurdu. Bu ortaklık, EFG’nin Daon tarafından geliştirilen kimlik doğrulama teknolojisini kullanması yoluyla ESL FACEIT Group tarafından desteklenen espor oyunlarında hile yapma, kimlik dolandırıcılığı, hesap paylaşımını önleme ve ayrıca espor oyunlarında deneyimi geliştirme imkanı sağlayacak. Duyurulan bu ortaklık, Daon tarafından bir espor şirketiyle kurulan ilk somut temas olma özelliğini de taşıyor. Ayrıca ESL FACEIT Group da bu tür bir teknolojiyi espor oyunlarında dolandırıcılık ve hesap paylaşımıyla mücadele etmek için ilk kez kullanıyor olacak.

Daon, birden fazla sektörde kimlik doğrulama çözümleri sunan saygın bir kimlik ve biyometrik şirketi olarak biliniyor. Hizmet verdiği sektörler arasında konaklama, finans, sağlık hizmetleri, telekomünikasyon gibi söz konusu çözümlerin hayati önem taşıdığı alanlar var. Şimdi bu hizmetleri espor ve oyunlar üzerinde de yaygınlaştırmayı hedefliyorlar. Ortaklığın temeli ise EFG’nin gelecekte kullanacağı Müşteri Tanıma Sistemi (Know Your Customer – KYC). Bu sistem, oyuncuların biyometrik kimlik doğrulama ile kimliklerini doğrulamasına ve bunları hesaplarıyla ilişkilendirmesine olanak tanıyacak. Böylece oyunlarda kimlik üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık ve hesap hileleri olasılığı azaltılmaya çalışılacak. İki şirkete göre nihai amaç, mümkün olduğu kadar çok oyuncunun doğrulanması ve hesaplarından sorumlu tutulmasıdır.

EFG’nin laboratuvar ve topluluk bütünlüğünden sorumlu Başkan Yardımcısı Maria Laura Scuri, doğrulanmış kullanıcıların FACEIT profillerinde bir rozetleri olacağını, böylece biyometrik kimlik doğrulama sürecinden geçtiklerini açıkça göstereceklerini belirtti. Scuri, gelecekte, FACEIT’teki belirli yarışmalara ve deneyimlere erişmek için doğrulamanın bir gereklilik haline geleceğini ekledi.

Daon’un EMEA ve APAC Başkanı Clive Bourke ise, “Esporun hızlı büyümesi, sektör için olumlu olmasına rağmen bir maliyet de getirmekte. Oyun siteleri, artık hile ile mücadele etmek için kullanıcılara sektör lideri teknolojiler sunmaya hazır olmalıdır.” dedi. Bourke, açıklamasını “Daon’un kimlik kanıt ve doğrulama teknolojileri, geniş çaplı oyun dolandırıcılığını önlemeye yardımcı olacak ve bu sayede oyunculara sorunsuz ve daha adil bir rekabet deneyimi sunacak.” diyerek bitirdi.

Exit mobile version