ESL Gaming, Snapdragon Pro Series Etkinliklerini Duyurdu

Esports turnuvası organizatörü ESL Gaming ve işlemci üreticisi Qualcomm Technologies, küresel bir mobil espor ekosistemi olan Snapdragon Pro Series‘de yer alan oyunları duyurdu. Seri toplamda üç rekabet katmanından oluşuyor. Snapdragon Mobile Open, PUBG Mobile, Asphalt 9: Legends ve Legends of Runeterra’yı içerecek. Snapdragon Mobile Challenge, Clash of Clans, Free Fire ve League of Legends: Wild Rift’te birçok takımın katılacağı etkinliklere evsahipliği yapacak. ESL’nin en yüksek seviyesi olan Snapdragon Mobile Masters ise Brawl Stars mücadelesi için hazırlanıyor.

Challengers veya Masters seviyesindeki oyunların serinin daha düşük seviyelerinde de bulunup bulunmayacağı konusunda henüz ayrıntılı bilgi verilmedi. Ancak ESL’nin Brawl Stars hesabından yapılan bir gönderiye göre durum böyle görünüyor.

Oyun duyurularının yanı sıra ESL Gaming, seriyle ilgili bazı ayrıntıları da açıkladı. Yapılan açıklamaya göre ESL Gaming, PUBG Mobile Club Open’ı oyunun Kuzey Amerika, Avrupa ve MENA bölgeleri için Snapdragon Mobile Open’a entegre etmek adına PUBG MOBILE ile ortaklık kurdu. Ekosisteme dahil edilen altı bölgenin her biri (Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Çin, Kuzey Afrika ve Asya-Pasifik), söz konusu bölgelerdeki ilgi düzeyine göre birden fazla türde kendi oyunlarına sahip olacak. AB, MENA ve NA oyuncuları PUBG Mobile, Brawl Stars, Clash of Clans, Clash Royale ve Asphalt 9: Legends’ta rekabet edebilecek. Bu arada Asya-Pasifik bölgesinde Brawl Stars, Free Fire, League of Legends: Wild Rift ve Legends of Runeterra yer alacak.

Hindistan ve Çin’deki Snapdragon Pro Serisi ile ilgili oyun başlıkları ve daha fazla ayrıntı henüz açıklanmadı. Seri, 12 Nisan’da 2 milyon dolar (1,52 milyon sterlin) tutarında toplam ödül havuzuyla başlayacak. NA, AB/MENA ve Asya-pasifik bölgelerindeki Snapdragon Mobile Challenge’ın son etkinliklerinin yanı sıra Snapdragon Mobile Masters etkinliğinin hem hayranlar hem de rakipler için canlı ve yüz yüze olması bekleniyor. Ayrıca, katılan oyuncular Qualcomm’un Snapdragon mobil platformlarından güç alan ve Snapdragon Elite Gaming özellikleriyle donatılmış cihazları kullanarak yarışacaklar. Snapdragon Pro Series, bu ayın başlarında duyurulan iki kuruluş arasında çok yıllı bir anlaşmanın parçası.

Exit mobile version