ESL National Championship Global Playoff Spring Başlıyor

ESL tarafından düzenlenen ve en iyi iki takımın önümüzdeki IEM etkinliklerinde katılım slotu elde edeceği ESL National Championship Global Playoff Spring 2021 yarın itibariyle başlıyor. Toplamda 8 ulusal şampiyonun katıldığı turnuvada temsilcimiz Sangal Esports da ESL Türkiye şampiyonu olarak yerini almış durumda.

Etkinlikte kazanan en iyi iki takımın önünde ilginç bir IEM katılım slotu ödülü bulunuyor. 8 takımın arasından 1. olmayı başaran ekip, IEM Cologne 2021 Play-In veya IEM Summer 2021 katılımı arasından seçim yapma hakkı kazanıyor. İkinci olan ekip ise kalan slotun sahibi oluyor. Takımlara esneklik ve imkan sağlaması açısından güzel bir düşünce olan bu ödül için ise 4 günlük bir mücadele var. 27-28 Mayıs 2021 tarihlerinde ilk aşama olan çeyrek final karşılaşmaları oynanacak. 29-30 Mayıs 2021 tarihlerinde ise yarı final ile final mücadeleleri ekranlarda olacak. Katılan takımların listesi ise hltv. org sıralamasına göre aşağıdaki gibi.

Bu listede geçtiğimiz günlerde bir değişiklik yaşandığını da hatırlatmakta fayda var. Yakın zamanda ortaya çıkan bir “stream-sniping” skandalından sonra normalde AGO takımı katılacakken bu haklarını kaybettiler ve onların yerine etkinliğe HONORIS‘in katılmasına karar verildi. ESL National Championship Global Playoff Spring etkinliğinde oynanacak karşılaşmalar büyük final dışında Bo3 üzerinden tekli eleme sistemiyle gerçekleşecek. Cuma günü oynayacakları çeyrek final karşılaşmasında Sprout ile karşılaşacak olan Sangal Esports‘a başarılar diliyoruz.

Exit mobile version