ESL Pro League Season 13, 8 Mart’ta Başlıyor

IEM Katowice 2021’in bitmesinin ardından sadece bir hafta geçti, ve izleyiciler şimdiden daha fazlası için sabırsızlanıyor. Ancak haberler iyi, çünkü CSGO tarihinin en prestijli etkinlik serilerinden olan ESL Pro League, 8 Mart 2021 tarihinde Sezon 13 mücadeleleriyle başlıyor. 11 Nisan 2021 tarihine kadar sürecek olan bu önemli etkinlikte ödül havuzu $750,000 değerinde. Avrupa’da 24 takımın katıldığı bu kıran kırana mücadele için gruplar belirlendi, nefesler tutuldu.

Grup Aşaması

Etkinlik formatında başlangıç grup aşaması ile yapılacak. 24 takımın altışar takımdan dört gruba ayrıldığını görüyoruz. Bu gruplarda maç günleri boyunca her takımın diğer takımlarla birer kez oynadığı “Round-Robin” sistemi uygulanıyor. Bu maçların ardından grup birincileri, Playoff’un hangi aşamasından katılacaklarını belirlemek amacıyla özel bir Play-In aşamasına geçiş yapıyorlar. Grup ikinci ve üçünleri ise Playoff serisinin ilk aşamasına adlarını yazdırıyorlar. Gruplarda dördüncü, beşinci ve altıncı olanlar etkinliğe maalesef veda edecekler.

ESL Pro League Season 13 Grupları (Kaynak: hltv.org)

Playoff Aşaması

Bu noktadan sonra Playoff serisinin ilk iki aşamasıyla birlikte ikinciler ve üçüncüler arasında tekli eleme yöntemiyle iki tur maç oynanıyor ve geriye 8 takımdan sadece iki takım kalıyor. Playoff serisinin üçüncü aşamasında Play-In serisinin kaybeden ekipleri mücadeleye dahil oluyor ve Playoff serisinin ilk iki aşamasından geçen takımlarla mücadele ederek yarı finaller için hak kazanmaya çalışıyorlar. Ardından yarı finallerde Play-In kazananları ile Playoff-3 kazananları karşı karşıya geliyor. Tüm bu uzun hikayenin sonunda ise finallerde nefis bir Bo5 izliyoruz. Diğer tüm maçlar Bo3 formatında oynanıyor.

ESL Pro League Season 13 Playoff Formatı (Kaynak: hltv.org)

Ödül Havuzu ve Maç Yayınları

Etkinliğin şampiyonu $175,000 ödül alırken ikinci olan takım $60,000, üçüncü ve dördüncü olan takımlar $30,000 alıyorlar. Bu noktadan sonra ödül havuzundan alınan pay giderek düşüyor ve en son 21.-24. sıralamalarda bulunan takımlara verilen $3,000 ödül ile kesenin ağzı kapanıyor. Etkinlikteki mücadelenin ne boyutta olacağını anlamak açısından hltv.org sıralamasında en düşük noktada yer alan takımın 39. sıradaki TeamOne olduğunu söylemek yeterli olacaktır. 1 ay boyunca kesintisiz CSGO şöleni yaşatacak olan ESL Pro League Season 13’ü ESL’in resmi Twitch kanalından takip edebilirsiniz.

Exit mobile version