ESL Pro League Season 13’te B Grubu Maçları Tamamlandı

Geçtiğimiz hafta A Grubu maçları tamamlanan ESL Pro League Season 13’te dün gece itibariyle B Grubu maçlarının son turu da tamamlandı. Birbirinden güçlü takımların bulunduğu grupta genel olarak beklenenden daha çabuk biten maçlar izledik. Bu da takımların izlemeye alıştığımız tempoda ilerlemediklerinin ve dengelerin yeniden oluşacağının bir işareti.

ESL Pro League Season 13’te B Grubu lideri olarak mutlu sona ulaşan takım Ninjas In Pyjamas oldu ve böylece ninjalar Play-In serisine çıkmaya hak kazandılar. Play-In serisinde şimdilik sadece A ve B Grubu liderleri Ninjas In Pyjamas ve Heroic’in isimleri bulunuyor. Önümüzde iki grup daha var ve bu grupların liderleri bu iki takımla karşı karşıya gelerek yarı final şansı arayacaklar.

Heroic’in ulaştığı 5-0’lık seriye ulaşamasa da 4-1 ile rakiplerini net şekilde geçen İsveç devini ENCE ve G2 Esports takip etti. ENCE ve G2 Esports da böylece Playoff aşamasına isimlerini yazdırarak geçen hafta Complexity ve FunPlus Phoenix’in ulaştığı fikstüre yükseldiler. Bu kaotik grupta aradığı başarıya ulaşamayan taraflar ise Team Vitality, FaZe Clan ve Mousesports oldu.

C Grubu İle Sürprizler Gelebilir

ESL Pro League Season 13’e erken veda eden bu üç Avrupa devi arasında Vitality için bir süredir işlerin pek iyi gitmediği malum. 2020 sonunda ulaştıkları başarıyı kısa sürede kaybeden ekipte çalkantılar performansa yansımaya devam ediyor. FaZe Clan ise şimdilik karrigan transferiyle aradığı başarıdan uzak görünüyor. Mousesports’ta ise acoR ve dexter bireysel açıdan kısa sürede uyum sağlasa da takım oyununda istenen başarı henüz gelmiş değil. Bu üç takım arasından çıtayı en kısa sürede yükseltmesini bekleyeceğimiz takım ise kuvvetli ve takıma yayılmış bireysel yetenek rezerviyle ve görece çalkantısız gidişatıyla Mousesports.

ESL Pro League Season 13’te sırada C Grubu maçları var. B Grubu ile kıyaslandığında bir nebze sürprizlere açık olduğunu söyleyebileceğimiz C Grubu katılımcıları Natus Vincere, FURIA Esports, Gambit Esports, Cloud9, TeamOne ve MiBR. Özellikle son dönemdeki yükselişiyle dikkat çeken Gambit, burada da sahneyi şaşırtabilir. 24 Mart 2021’de bitecek olan C Grubu karşılaşmaları ile grup aşamasının üçüncü çeyreği tamamlanacak. Fikstürü ve puan durumunu etkinliğin resmi hltv.org sayfasından takip edebilir, maçların canlı yayınlarını ise ESL’in resmi Twitch kanalından izleyebilirsiniz.

Exit mobile version