ESL Pro League Season 15 A Grubu Tamamlandı

9 Mart tarihinde A Grubu karşılaşmalarıyla açılışı yapan ESL Pro League Season 15 etkinliğinde ilk grup haftası tamamlandı. 6 takımın birbirleriyle karşılaştığı maçlarda heyecan doruktaydı. Ninjas In Pyjamas, Entropiq, G2, Fnatic, MOUZ ve LookingForOrg ekiplerinin bulunduğu grupta son puan tablosunda bazı sürprizler de bulunuyor.

Grupta tahmin edildiği üzere LookingForOrg ekibi önemli bir varlık gösteremedi ve grubu 6. sırada tamamlayarak etkinliğe veda etti. Oynadıkları 5 maçta sadece 2 harita kazanabilen ekibin galibiyeti bulunmuyor. Onların ardından 5. sıraya yerleşen G2 ise bu sonuçla herkesi şaşırttı. Hem sıralama açısından, hem de yalnızca grup sonuncusu LookingForOrg ve grup lideri Ninjas In Pyjamas karşısında galibiyet almaları açısından ilginç istatistiklere imza atan G2 de etkinliğe erken veda eden takımlardan oldu.

4. sırada grubu tamamlayan MOUZ ise hayranlarını üzse de çok büyük bir sürpriz yaratmadı. Gruptaki güçlü rakiplerine karşı önemli bir mücadele ortaya koysa da sonucu getirmeyi başaramayan MOUZ, genç kadrosu için yine de önemli bir tecrübe elde etmiş oldu. Nihayet Playoff fikstürüne adını yazdırmayı başaran takımlara geldiğimizde karşımızdaki ilk ekip Fnatic oluyor. Her ne kadar rekabetçi Counter-Strike sahnesinin en köklü ekiplerinden olsalar da uzun zamandır CSGO sahnesinde zorlanan Fnatic de grupta kolay bir mücadele süreci geçirmeyen takımlardan oldu. Grubu 3. sırada tamamlayan ekip, ilk iki sırada gördüğümüz Ninjas In Pyjamas ve Entropiq maçlarını 0-2 kaybederken etkinliğe veda eden üç takımı da 2-1 skorla yendi.

Zirve yarışına geldiğimizde Entropiq ile karşılaşıyoruz. Yalnızca Ninjas In Pyjamas maçında 0-2’lik bir mağlubiyet alan Rus ekip, son dönemde yaşanan önemli moral dezavantajına rağmen oldukça etkili bir grup aşaması geçirdi ve sahnede rakipleri kadar uzun süre yer almayan oyunculardan oluşan bir kadroyla nefis bir mücadele çıkararak ikinci oldu. Son olarak ise genç ve yetenekli kadro Ninjas In Pyjamas ile bu sıralamayı kapatıyoruz. Her ne kadar beşinci sırada grubu tamamlayan G2 ekibine 0-2 yenilseler de diğer maçlarda ölüm saçan beşli, averaj avantajıyla grubu lider kapattı ve çeyrek finallere adını yazdıran ilk takım olmayı başardı.

ESL Pro League Season 15 mücadelesi bu hafta Çarşamba günü kaldığı yerden B Grubu maçlarıyla devam edecek. Sahada göreceğimiz ekipler Vitality, Outsiders, FaZe Clan, FURIA, ENCE ve Sprout. Toparlanan Vitality ve FaZe Clan, dengeyi bir türlü tutturamayan FURIA, tamamıyla sürpriz konumundaki ENCE, adım adım yükselen Sprout ve ne yapacağına dair en az tahmin bulunan Outsiders ile bir hayli kaotik geçecek bir grup haftası bizleri bekliyor.

Exit mobile version