ESL Pro League Season 15 Mücadelesi Başlıyor

CSGO sahnesinde yılın en kritik ve prestijli etkinliklerinden olan, hem takımların hem izleyenlerin büyük bir heyecanla beklediği ESL Pro League Season 15 bugün başlıyor. Toplamda 24 takımın katıldığı bu dev organizasyon 10 Nisan tarihinde büyük final ile kapanışını yapacak. Bu 1 aylık süreçte neler olacağını sizler için genel hatlarıyla derledik.

ESL Pro League Season 15 formatını anlatmaya öncelikle katılan toplam 24 takımın altışar takımdan dört gruba ayrıldığını belirterek başlayalım. Bu grupların her biri, beşer maç gününe ayrılan birer haftalık seride grup içinde bulunan tüm rakiplerle karşılaşacak. Her haftanın bir gruba ayrıldığı ve böylece hayli düzenli ve yoğun maç günlerinin öne çıktığı etkinlikte 4 hafta boyunca grup aşaması maçları oynanacak. Bu maçlardan alınan puanlara göre ise Playoff aşamasına çıkacak olan takımlar belirlenecek.

Playoff aşamasına katılacak olan takımlar, gruplardan ikinci ve üçüncü sırada çıkan takımlar olacak. Bu takımların Playoff mücadelesinden galip gelen 4 takım, çeyrek final aşamasında grup liderleri ile eşleşerek son fikstürü belirleyecek. Ardından büyük final heyecanı başlayacak. 5-6 Nisan tarihlerinde Playoff karşılaşmaları, 7-8 Nisan tarihlerinde Çeyrek Final karşılaşmaları, 9 Nisan tarihinde Yarı Final karşılaşmaları ve nihayet 10 Nisan tarihinde de Büyük Final oynanacak. Büyük Final mücadelesi Bo5 formatında iken kalan tüm maçlar Bo3 formatında olacak.

Tam bir ay boyunca haftada ortalama beş gün ekranlara gelecek olan bu nefis CSGO şöleni için şimdiden planlarınızı yapın!

Exit mobile version