ESL Pro League Season 15 Playoff Aşaması Başladı

Artık adım adım sona yaklaşan ESL Pro League Season 15 heyecanında takımlar son düzlüğe giriş yaptılar. 24 takımdan sadece 12 tanesinin yükselebildiği Playoff aşamasında ilk karşılaşmalarda 8 takım sahadaydı. Grup ikinci ve üçüncülerinin final serisi için kozlarını paylaştığı maçlardan dört takım galip ayrıldı ve grup liderleriyle Çeyrek Final için eşleşti.

İlk karşılaşma sürpriz bir sonuçla başladı. Uzun süredir oldukça etkili performanslarla birçok etkinlikte rakiplerini yıldırma aşamasına gelen Heroic, ilk Playoff karşılaşmasında Team Liquid karşısında 0-2 mağlup oldu ve final serisine kalamadı. Ardından Fnatic ile ENCE arasındaki mücadelede de ENCE ekibi bir süredir yükselişte olmasının tesadüf olmadığını gösterdi ve 2-0’lık galibiyetle Çeyrek Final aşamasına adını yazdırdı.

Son iki maç ise daha çekişmeliydi. Astralis ve Entropiq adeta boğaz boğaza geçen maçta birbirlerini son dakikaya kadar diken üstünde tuttu. Nuke haritasında 16-14 kazanan Astralis, Vertigo’da kafa kafaya giden skorla gelen uzatmalarda Entropiq’in son atağına engel olamadı ve 19-15’lik Entropiq galibiyeti ile son harita olan Overpass’e geçildi. Astralis bu kez uzatmalara izin vermedi ve 16-14 kazanarak Çeyrek Final için bileti alan taraf oldu. Playoff açılış maçlarının son mücadelesi ise FaZe Clan ile Players (Gambit) arasında geçti. Maç skorunun 2-1 olmasına karşın üç haritada da kazanan tarafın ezici üstünlüğünü izlediğimiz maçta Inferno karşılaşmasını FaZe Clan 16-4 kazanırken ikinci harita olan Mirage’da karşılık 16-5 ile geldi. Karar haritası Overpass ise biraz daha çekişmeli olsa da FaZe Clan burada 16-9 kazanarak son yükselen takım oldu.

Sırada Çeyrek Final karşılaşmaları var ve grup liderlerinin gerçekten yerlerini hak edip etmediklerini göreceğimiz harika maçlar izliyor olacağız. Hafta sonu ise Yarı Final ve Büyük Final ile birbirinden nefis ve çekişmeli maçlarla ESL Pro League Season 15 heyecanına son nokta konmuş olacak.

Exit mobile version