ESL Pro League Season 16 İçin Büyük Final Günü

Sonunda 1 aydır heyecanla izlediğimiz ve birbirinden sert karşılaşmalarla geçen ESL Pro League Season 16 için Büyük Final günü geldi çattı. Dün oynanan iki yarı final mücadelesinin ardından BLAST Premier World Final 2022 etkinliğine giden bilet için iki takım kozlarını paylaşacaklar. TSİ 18.00’da başlayacak olan karşılaşmadan önce kısaca yarı final maçlarını hatırlayalım.

ESL Pro League Season 16 yarı final mücadelesinde eşleşmeler Cloud9 vs. Liquid ve G2 vs. Vitality şeklindeydi. Oldukça başa baş geçen Cloud9 vs. Liquid karşılaşmasında Inferno, Ancient ve Dust2 haritalarını izledik. Inferno’da takımlar sürekli birbirlerine karşı round kazanarak ilerlediler ve 11-11’e gelene kadar skor farkı yalnızca bir kez 4’e kadar çıktı. Ardından güçlü bir momentum yakalayan Liquid, haritayı 16-11 ile kazanarak Ancient’a moralli geçti. Bu kez maçın seyri tam tersine döndü ve Liquid inanılmaz bir seri yakaladı. İlk yarıda 12-3 ile gelen Liquid galibiyeti, maçın erken biteceğini düşündürürken Cloud9 son sözünü söylemediğini ikinci yarıda herkese gösterdi ve 14-1’lik akıllara zarar bir seri ile maçı çevirmeyi başardı. 16-13 ile skora denge getiren Cloud9 ile beraber üçüncü harita daha başlamadan bir heyecan fırtınasına dönüştü. Takımların yine birbiri ardına round kazandığı karşılaşmadan galip ayrılan ise 16-13 ile Liquid oldu ve finale adını yazdırmayı başardı.

İkinci karşılaşma olan G2 vs. Vitality ise beklenenin aksine üç harita sürmedi, ancak ikinci haritada bir uzatma oynandığı için yine izleyenler oldukça heyecanlı anlar yaşadılar. Mirage ve Inferno‘da oynanan maçta ilk haritanın ilk yarısını Vitality 3-7’den gelerek 8-7 önde kapattı ancak hücumda bambaşka bir oyun sergileyerek 8-1’lik seriyle toplamda 16-8’lik galibiyete çok hızlı uzandılar. Inferno’da ise G2 daha da baskın bir açılışla skoru 10-2’ye kadar getirdi. Son 3 roundda farkı biraz kapatan Vitality, skoru 5-10’a getirdi. İkinci yarının başında yine güçlü bir oyun sergileyen G2, skoru 15-7’ye kadar getirdi. Bu noktada yine üçüncü harita beklentileri yükselirken Vitality aniden atağa kalktı ve maçı uzatmalara götürmeyi başardı. Uzatmalara oldukça moralli giren Vitality, 18-15’e ulaşarak rakibini köşeye sıkıştırdı. Taraf değişiminde 1 round kaybetmesine rağmen hızlı toparlanan ekip, böylece rakibi G2 karşısında 2-0 galip geldi ve finalde Liquid’in karşısına geçti.

Bu akşam itibariyle hangi takımın BLAST Premier World Final 2022 etkinliğine doğrudan katılma hakkını eve götüreceğini nefis bir Bo5 serisi sonunda hep birlikte göreceğiz. Ardından gözlerimiz 3 gün sonra başlayan IEM Rio Major Europe RMR mücadelesinde temsilcilerimiz Eternal Fire ve Sangal Esports’ta olacak. Bu zorlu mücadelede iki temsilcimize de başarılar diliyoruz.

Exit mobile version