ESL Pro League Season 16 Şampiyonu Vitality

(Kaynak: ESL)

Sonunda birbirinden nefis maçlarla tam 1 ay boyunca CSGO tutkunlarına bir ziyafet yaşatan ESL Pro League Season 16 etkinliği sona erdi. Büyük Final, Liquid ve Vitality ekipleri arasında oynandı. Son saniyesine kadar heyecanın azalmadığı bir Bo5 serisi ekranlarımızdaydı.

Karşılaşma Inferno, Dust2, Mirage, Overpass ve Vertigo haritalarında oynandı. Maça baskın başlayan taraf, D Grubu’ndan üçüncülükle çıkan Liquid oldu. Inferno’da hücumda 10-5 üstünlüğe ulaşan Amerikan devi, savunmada da rakibine göz açtırmadı ve özellikle son dönemde parlayan YEKINDAR‘ın açılış skorlarıyla sağladığı avantajları iyi değerlendirerek 16-7’yi hızlı gördü. Dust2’de ise benzer bir performansı Vitality’den izledik. Hücumda pistol round kaybıyla 0-3 geri düşen Vitality hızlı toparlandı ve 9-6’ya taşıdığı ilk yarının ardından savunmada rakibi adeta Çin Seddi gibi durdurmayı başardı. Bu üstün performansla birlikte ikinci 16-7’yi Vitality aldı ve maç tekrar dengeye geldi.

ESL Pro League Finalinde 3 Uzatma Mı?!

Mirage ise çok başkaydı. Herkes çekişme bekliyordu ama muhtemelen hiç kimse bu kadar heyecanlı, tansiyonlu bir harita seyretmeyi beklemiyordu. ZywOo‘nun akıllara zarar bireysel performansı, 11-4’ten atağa kalkan Liquid, geri gelen maç ile oynanan 3 uzatma evresi… Kelimenin tam anlamıyla CSGO seyircileri bu haritada kalp hastası oldular. Her iki takımın da savunmada rakibine net üstünlük sağlamayı başardığı Mirage’da perdeyi Vitality açarken mükemmel geri dönüş Liquid’den geldi. Rakibin moralini bozmayı başaran Liquid, Vitality tarafındaki tüm dirence rağmen son düzlükte nihayet şeytanın bacağını kırdı ve 25-21 ile üçüncü uzatmada öne geçmeyi başardı. Bir diğer uzatma da Overpass‘te oynandı. Takımların uzun seriler halinde maçın seyrini ara sıra değiştirdiği haritada ilk yarı 8-7 Liquid galibiyetiyle biterken Vitality savunmada biraz daha başarılı bir oyun sergiledi ancak maçı son roundda uzatmaya kaptırmaktan kurtulamadı. Bu kez uzatmada rakibine kolay göz açtırmayan Vitality, hücumda zorlansa da ZywOo tekrar sahneye çıktı ve takımıyla son roundda ipi göğüsledi.

Son haritaya kadar uzayan bu nefis karşılaşmada kupa Vertigo’da kaldırıldı. Uzun süren mücadelenin ardından yıpranan Liquid, formda rakibi karşısında daha fazla tutunamadı ve maçtan kopmaya başladı. 8-0’lık Vitality serisinden sonra her ne kadar kendilerine gelseler ve ikinci yarıda savunmada skoru 11-13’e kadar kapatsalar da rakiplerine diş geçiremediler. Böylece BLAST Premier World Final 2022 biletiyle $175,000 değerinde nakit ödülü eve götüren taraf Vitality oldu.

Sırada Ne Var?

Sırada bizler için oldukça önemli ve heyecanlı bir mücadele var. Sangal Esports ve Eternal Fire‘ın ayrı gruplarda katılacağı IEM Rio Major Europe RMR etkinliği yarın A Grubu‘nda Eternal Fire vs. Bad News Eagles karşılaşmasıyla TSİ 12.00‘da başlıyor. Özellikle son Major etkinliğinde aniden parlayan ve kendilerine büyük bir hayran kitlesi yaratan Bad News Eagles, gösterdiği etkili performanslarla herkesi şaşırtmıştı. Aylarca süren hazırlıklarından sonra bu kez aynı başarıyı gösterip gösteremeyecekleri büyük merak konusu. Diğer yanda B Grubu‘nun yarınki son maçı TSİ 20.45‘te oynanacak olan BIG vs. Sangal Esports eşleşmesi olacak. 16’şar takımın bulunduğu gruplarda A Grubu’nda ilk 4, B Grubu’nda ilk 3 takım doğrudan IEM Rio Major 2022’ye katılmaya hak kazanırken kalan slotlar ilk 8’e kadar IEM Rio Major 2022 Challengers Stage bileti demek. Temsilcilerimize bu zorlu mücadelede başarılar diliyoruz.

Exit mobile version