ESL Pro League Season 16’da Eternal Fire İçin Son Şans

ESL Pro League Season 16 mücadelesinde dün oynanan Eternal Fire vs. Cloud9 karşılaşması, temsilcimiz için oldukça moral bozucu bir şekilde sonuçlandı. Dust2 ve Overpass haritalarında izlediğimiz karşılaşmada önde götürdüğü oyunları kaybeden Eternal Fire, bundan sonra gruptan çıkma şansı elde etmek için tüm maçlarını kazanmak zorunda.

Dust2 açılışında 6-2’ye kadar farkı açan Cloud9’a hızlı cevap veren Eternal Fire, ilk yarıyı 9-6 önde kapatarak izleyenleri rahatlattı. İkinci yarıda pistol round’u da kazanmayı başaran temsilcimiz, bu andan sonra rakibin savunmasını kıramayınca Cloud9 maç sayısına kadar kayıpsız ilerledi ve 6-10’dan 15-10 öne geçti. Bu noktada son iki round var gücüyle yüklenerek 12-15’e kadar direnen Eternal Fire, 13’ü göremeyince maçta skor avantajı Cloud9’a geçti.

Overpass‘e geçildiğinde ise özellikle ilk yarıda bambaşka bir Eternal Fire izledik. 6-0’a kadar kayıpsız oynayan temsilcimiz, 11-2’ye kadar farkı açtı ancak son 2 round yüklenen Cloud9 skoru 11-4’e kadar bir nebze olsun kapatarak ikinci yarı için hata toleransını arttırdı. Ancak bu andan sonra her ne olduysa Cloud9 savunmada göz açtırmayarak 4-11 geride kapattığı ilk yarıdan 16-11’lik inanılmaz bir galibiyete uzanınca ikinci maçtan da mağlubiyetle ayrılmış olduk.

Bu noktada Eternal Fire eğer ESL Pro League Season 16 Playoff aşamasına adını yazdırmak istiyorsa kayıp vermemek zorunda. Temsilcimizin, grubun an itibariyle iki lider takımıyla oynamış olduğunu düşünürsek önümüzdeki maçlar nispeten daha kolay olabilir ve gösterecekleri performans onları halen Playoff’a taşıyabilir. Bugün itibariyle grubun sonunculuk sırasındaki ekibi Evil Geniuses ile TSİ 17.00‘da oynayacak olan Eternal Fire, aradığı morali bu maçta bulabilir. Son iki karşılaşma ise Liquid ile Movistar Riders takımlarına karşı olacak, ancak iki takım da yer yer tehlikeli oyunlara imza atabilen ekipler olduğundan hata payı oldukça düşük. Özellikle Liquid kadrosu oldukça tecrübeli oyunculardan oluşuyor. Umuyoruz ki temsilcimiz bu kötü gidişatı bugün durdurarak son maçlarda aradığı yükselişi bulabilir.

Exit mobile version