ESL Pro League Season 17 C Grubu 3. Gün Sonuçları

Tüm hızıyla süren ESL Pro League Season 17 C Grubu mücadelesi, 3. gün karşılaşmalarıyla alt seri yarı finalleri ile ekranlardaydı. Oynanan karşılaşmaların özetini sizler için derledik.

Dün oynanan iki karşılaşma, paiN vs. OG ile NiP vs. Grayhound eşleşmeleri şeklindeydi. Ekranlarda her iki maçta da üçer harita izlediğimiz keyifli bir mücadele seyri vardı. paiN ile OG arasında oynanan karşılaşmada sırasıyla Vertigo, Overpass ve Inferno haritaları oynandı. Vertigo‘da hücum oyunları öne çıkarken ilk yarıyı 11-4 önde bitiren paiN, ikinci yarıdaki savunma oyununda rakibini 5-10’da durdurmayı başarınca haritayı 16-14 galibiyetle kapatmayı başardı. Overpass haritası ise çok farklıydı. Başa baş geçen bir ilk yarı mücadelesinde savunma oyununu 8-7 önde bitiren paiN, ikinci yarıda round kazanamayınca OG bu haritayı 16-8 ile çok hızlı kazandı. Karar haritası Inferno da son dakikaya kadar heyecan fırtınası idi. Başa baş geçen haritada ilk yarını hücumda 9-6 önde kapatan paiN, ikinci yarıda rakibine denk bir performans sergiledi. 12-14 geriye düştükten sonra sıkı bir savunma ile 4 round alan paiN, bu haritayı 16-14 kazandı ve rakibi OG’nin hevesini adeta kursağında bıraktı.

İkinci karşılaşmada ise sürpriz bir geri dönüş vardı. NiP ile Grayhound arasında oynanan maçta sırasıyla Ancient, Vertigo ve Mirage haritalarını izledik. Ancient haritasında rakibini kelimenin tam anlamıyla paramparça eden NiP, k0nfig ve headtr1ck ikilisinin insanüstü performanslarıyla 16-2 gibi çok ağır bir galibiyet aldı. Özellikle göze çarpan iki istatistik, k0nfig tarafından kaydedilen 140.7 ADR ve headtr1ck tarafından kaydedilen +20 K/D farkı idi. Vertigo haritasında kendine gelen Grayhound, ilk yarıdaki savunma oyununda 11-4 skorla rakibine kolay lokma olmayacağını gösterdi. İkinci yarıda da başa baş oynayan İngiliz ekibi, 16-9 galibiyetle maçı karar haritasına taşıdı. Mirage haritasında oldukça yakın geçen karşılaşmaya Grayhound önde başladı ve 6-1’e kadar ilerledi. Daha sonra NiP burada toparlanmayı başardı ve etkili hücum performansıyla bu skoru 8-7’ye çevirdi. İkinci yarıya da önde başlayan NiP, daha sonra rakibinin toparlanan hücumuna karşı koymayı başaramadı ve Grayhound bu haritayı 16-12 alarak çok önemli bir rakibi devirmiş oldu.

Bugünkü maçlarda alt seri finaliyle Son Şans Aşaması için ilk iki maç oynanıyor. Yarın ise nihayet Son Şans Aşaması bitirilecek ve üst seri finaliyle sıkı bir kapanış yapılarak D Grubu’na geçilecek.

Exit mobile version