ESL Pro League Season 17 D Grubu İçin Final Vakti

Bu akşam oynanacak olan karşılaşmalarla birlikte ESL Pro League Season 17 D Grubu mücadelesi de sona erecek ve bu bitiş aynı zamanda Grup Aşaması’nın da tamamlanması anlamına gelecek. Birbirinden sıkı maçlarla ilerleyen grupta son duruma birlikte bakıyoruz.

Alt seri yarı finalinde Spirit vs. Liquid ile Rare Atom vs. Natus Vincere karşılaşmaları vardı. Spirit ile Liquid oldukça çekişmeli geçen Nuke ve Mirage haritalarında son dakikaya kadar maçtan kopmayarak keyifli bir seyir yaşattılar. Ancak iki haritayı da Spirit kazanınca alt seri finalindeki ilk katılımcı Spirit oldu. Rare Atom ise Natus Vincere karşısında Inferno, Nuke ve Overpass haritalarında oynanan maçta ilk haritayı uzatmalarda 19-17 kazanmayı başarsa da bu performansı diğer haritalarda hiç gösteremeyince 4-16 ve 7-16 mağlubiyetlerle final biletini Natus Vincere’ye kaptırdı.

Son Şans aşamasında ise grup sonunculuğunu belirleyen maç ATK ile Astralis arasındaydı. Sırasıyla Overpass, Mirage ve Inferno haritalarının oynandığı maçta Danimarka devi, ikinci haritayı kaptırınca karar haritasına gidildi. Burada da uzatmaya giden ve yüreklerin ağza geldiği dakikalar Astralis’in net üstünlüğüyle 19-15 kapandı ve böylece yola devam eden taraf Astralis oldu. Altıncı ve yedinciyi belirleyen maçlarda ise açılış serilerinin rövanşları oynandı. Liquid ile Rare Atom, Spirit ile Astralis tekrar sahaya çıktılar. Açılış serilerinde galip gelen Rare Atom ve Spirit, burada rakiplerini alt edemeyerek 4. sıranın belirleneceği maça daha önce yendikleri takımları gönderdiler.

Artık Playoff Zamanı

Bu akşam oynanacak olan D Grubu final karşılaşmalarıyla birlikte sıra Playoff aşamasına geliyor. Gruplardan çıkan 16 takımın büyük ödül için kıran kırana karşılaşmalarla son kozlarını oynayacağı Playoff aşaması, Salı günü başlayacak ve Pazar akşamı Büyük Final ile sonlanacak. Toplamda $850,000 değerinde ödülün dağıtılacağı bu etkinlikte şampiyon olan takım $200,000 değerinde nakit ödül kazanacak.

Exit mobile version