ESL Pro League Season 17 D Grubu Maçları Başladı

Artık bitişine yalnızca 10 gün olan ESL Pro League Season 17 mücadelesinde D Grubu fikstürü oynanıyor. Playoff aşamasının 21 Mart 2023 tarihinde başlayacağı ve oldukça yoğun bir tempoda heyecanı zirveye çıkaracağı etkinlikte yola devam edecek olan son 4 takım belirlenecek. D Grubu açılış gününün karşılaşmalarını kısaca özetledik.

Açılışı Spirit vs. Astralis, FORZE vs. Natus Vincere, Liquid vs. Rare Atom ve ATK vs. ENCE eşleşmeleriyle yapan D Grubu, bazı sürpriz sonuçlarla başladı. Spirit ekibi, Astralis karşısında aldığı oldukça net üstünlükle perdeyi açtı. Sırasıyla Ancient ve Mirage haritalarında oynanan karşılaşmada Ancient haritası tek kelimeyle ezici bir performansa sahne oldu. İki yarıda da sadece ilk iki round’u kaptıran Spirit, rakibine başka round kaptırmadı ve 16-4 ile ikinci harita çok hızlı geldi. Mirage mücadelesinde ekipler daha başa baş bir çekişme ortaya koyduysa da genellikle bu haritada görmeye alıştığımız baskın hücum oyunlarına karşı savunmasını biraz daha başarılı oturtan Spirit ekibi ilk yarıyı 11-4’lük hücum performansıyla kapattıktan sonra savunmada zorlanarak da olsa ihtiyacı olan 5 round’u buldu ve maçtan 16-11 ile galip ayrıldı.

FORZE vs. Natus Vincere eşleşmesinde ise hiç beklenmeyen bir sonuç alındı. Sırasıyla Overpass, Ancient ve Inferno haritalarında oynanan karşılaşmada aslında ilk harita klasik bir s1mple şovuydu. Efsanenin 1.78 rating, +20 K/D farkı ve 109.0 ADR ile oynadığı haritayı 16-11 kazanan Natus Vincere, ardından bu performansı tekrar yakalayamadı. Her ne kadar sıkı mücadele etseler de, Ancient haritasında takımını zafere taşıyan shalfey sayesinde erken bir mağlubiyetten son anda 16-14 kurtulan FORZE, karar haritasında bu şansı tepmedi ve s1mple’ın başarılı oyunlarına rağmen 16-11‘lik Inferno galibiyetiyle gruba önde başlayan taraf oldu.

Bir diğer sürpriz maç ise Liquid ile Rare Atom arasında oynandı. Sırasıyla Inferno ve Overpass haritalarında izlediğimiz mücadele aslında ilk haritada oldukça çekişmeliydi. Sürekli takımların arasında gidip gelen dengede Rare Atom rakibinden biraz daha önde götürdüğü bu karşılaşmayı 16-11 kazanarak Overpass mücadelesine moralli geçti. Ancak Liquid bu haritada sahada en ufak bir varlık gösteremeyince Rare Atom bu fırsatı kaçırmadı ve 16-3 gibi fazlasıyla ezici bir skora çok hızlı uzandı.

ESL Pro League Season 17 D Grubu açılış serisinde son karşılaşma ATK ile ENCE arasındaydı. Keyifli geçen maçta sırasıyla Anubis, Vertigo ve Ancient haritalarını izledik. Anubis, genel olarak hücum tarafında rahat puan alınan bir harita olmakla birlikte ENCE ekibi hücumda başlayıp 10-5 önde devre arasına gittiği maçta savunmayı da 6-1’e taşıyınca 16-6 galibiyet hızlı geldi. Vertigo ise çok farklı bir havada oynandı. Var gücüyle maça asılan bir ATK izlediğimiz haritada ENCE de son dakikaya kadar mücadeleden kopmadı. İlk yarısı 8-7 ATK üstünlüğünde biten ve 15-10’a kadar gelen maçta ENCE skoru 14-15’e taşıyarak yürekleri ağza getirdi. Ancak son roundda başarılı bir oyun çıkaran ATK, bu haritayı uzatmaya gitmeden kapattı ve karar haritasına geçildi. Ancient haritasında ise ATK maçtan biraz daha kopuk bir oyun sergiledi. İlk yarı savunma tarafında rakibi nispeten durdurmayı başararak sadece 6-9 geriye düşseler de ikinci yarıda hücumları istedikleri gibi başarılı olmayınca ENCE bu fırsatı değerlendirdi ve 16-9 ile zafere ulaştı.

Sırada Ne Var?

Sırada, grubun üst seri yarı finaliyle alt seri açılış maçları var. İlginç şekilde grubun en iddialı isimlerini alt seride izleyeceğimiz bu seri, diğer gruplarda olduğu gibi Pazar günü sonlanacak.

Exit mobile version