ESL Pro League Season 17 Şampiyonu FaZe

(Kaynak: FaZe)

Sonunda 1 aylık CSGO fırtınası sona erdi ve dün akşam oynanan final mücadelesiyle ESL Pro League Season 17 şampiyonu belirlendi. Bo5 formatında oynanan final maçında sahada Cloud9 ile FaZe ekiplerini izledik. Uzun zamandır birbirlerini oldukça zorlayan ve birçok kez sahada karşılaşan iki takımın mücadelesi gerçekten izlemeye değerdi.

Sırasıyla Overpass, Inferno, Mirage ve Ancient haritalarının oynandığı karşılaşmada genel olarak FaZe ekibinin üstünlüğü hakimdi. Overpass ile başlayan maç, iki tarafın da birbirini oldukça sıkı şekilde zorladığı ve hataların anında cezalandırıldığı bir mücadele ile çabucak ısındı. İlk yarıda FaZe’in hızlı başladığı ve 5-1’e taşıdığı skor, hemen ardından Cloud9 tarafından 6-6’ye taşındı. Sonlara doğru tekrar toparlanan FaZe, ilk yarıyı 8-7 önde kapattı. İkinci yarıda savunma tarafında rakibine kıyasla daha etkili oynayan FaZe, her ne kadar Cloud9 sonlara doğru etkili hücumlarla dengelerini bozmayı başarsa da ihtiyacı olan skorları çok geç olmadan aldı ve 16-13 ile öne geçti. Inferno haritasında çok daha etkili oynayan FaZe, özellikle broky‘nin inanılmaz AWP performanslarıyla savunmada rakibini duvar gibi karşıladı. Cloud9 oyuncularının beklenmedik hataları da eklenince 11-4 FaZe üstünlüğüyle biten bir ilk yarı gördük. Cloud9 tarafında ise Ax1Le‘ın adeta beli ağrıdı desek yanlış olmaz, ancak çabaları takımını ayaklandırmaya ve maçı çevirmeye yeterli olmayınca 9-16 mağlup oldular ve fark 2’ye yükseldi.

Cloud9 “Acaba” Dedirtti

Bu aşamada birçok izleyici FaZe ekibinin Grand Slam‘e ulaşacağından neredeyse emindi. Ancak Mirage haritası ile birlikte maçın havası bir miktar değişti. İlk yarıda Cloud9 hücumu ilk birkaç round’un ardından bir hayli etkili olsa da FaZe devre arasına girmeden 3 round daha çalarak 8-7 önde kalmayı başardı. Ancak savunmada çok daha baskın oynayan ve minimum hata yapan Cloud9, bu kez rakibinin oyununa boyun eğmedi ve 2-3 round kaybı dışında çok sıkı mücadele etti. Bu performansın karşılığını ise 16-11’lik galibiyete ulaşarak aldılar. Harita genelinde istatistiklerde broky yine şovunu yapsa da, Inferno’da Ax1Le’a yaşattıklarını bu kez yaşayan kendisi oldu. 2-1’e gelen maç skorunun ardından Ancient oldukça heyecanlı başladı. Cloud9, burada da ilk yarıdaki hücum performansıyla rakibine başa baş gitmeyi başardı. Her ne kadar açılışı hızlı yapan taraf FaZe olsa da, arka arkaya aldıkları roundlarla farkı kapatan Cloud9, son 2 roundda kontrolü kaybedince devre arasına 7-8 geride girdi. Lakin ikinci yarıda bariz bir FaZe üstünlüğü izledik. 13-7’ye kadar sorunsuz ilerleyen FaZe, burada biraz yalpaladı ve arka arkaya 4 round kaptırarak rakibini oyuna ortak etti. İzleyenlerin heyecandan adeta yerine oturamadığı bu kıran kırana mücadele, tekrar toparlanan FaZe’in kalan 3 roundu alarak maçı kazanmasıyla son buldu ve ESL Pro League Season 17 şampiyonu 3-1 skorla FaZe oldu.

(Kaynak: HLTV)

Dördüncü Grand Slam FaZe Ekibinin Oldu

Bu harika başarının ardından bir dizi önemli istatistik de ortaya çıktı. Öncelikle FaZe bu kupayla birlikte CSGO tarihinde Grand Slam başarısı gösteren dördüncü takım oldu. 2018‘deki efsane Astralis yılı, ardından 2019‘da Liquid tarafından ışık hızında alınan Grand Slam, 2021 yılında ise ortalığı adeta yıkıp geçen Natus Vincere ile üçüncüsüne şahit olduğumuz bu nadir başarının dördüncüsüne FaZe ekibi imza attı. Uluslararası bir kadronun ilk kez bu başarıyı göstermesi bir yana, Twistzz 2019’daki Liquid kadrosundan sonra burada da aynı başarıyı göstererek tarihte iki Grand Slam alan ilk oyuncu olmayı başardı. Turnuvanın MVP ödülü ise her maçta birbirinden çarpıcı oyunlara imza atan genç oyuncu ropz‘a gitti.

Sırada İki BLAST Etkinliği Var

Dev bir turnuvanın daha sonuna gelmişken daha nefes alamadan yeni bir maceraya giriyoruz. 29 Mart tarihinde başlayacak olan BLAST Premier Spring Showdown 2023 Europe mücadelesiyle 5 günlük yoğun bir fikstür bizleri bekliyor. 2 Nisan tarihinde sonlanacak olan bu etkinliğin ardından ise 6 Nisan‘da BLAST.tv Paris Major 2023 Europe RMR mücadelesi bizlerle olacak. Nisan ortasına kadar CSGO bizleri yine dolu dolu rekabetin tam ortasına bırakıyor.

Exit mobile version