ESL Pro Tour, 2022/2023 StarCraft 2 Planlarını Duyurdu

ESL Gaming, önümüzdeki sezon itibariyle gerçekleştirmeyi hedeflediği StarCraft 2 planlarını açıkladı. Sezonun başlangıç ve bitiş tarihleri Mayıs 2022 ve Şubat 2023 arası olacak. Bu süreç boyunca planlar üç temel etkinlik etrafında şekillenecek. Etkinlikler Valencia’da oynanacak olan DreamHack SC2 Masters, Atlanta’da oynanacak olan DreamHack SC2 Masters ve Intel Extreme Masters Katowice 2023. Açıklamaya göre Pro Tour için ayrılan ödül havuzu toplam $1.3M olacak.

ESL Gaming ayrıca bu yıl partner turnuvaların da olacağını belirtti. TakeTV ve Team Liquid tarafından düzenlenecek olan turnuvalar da ESL Gaming’in destekleriyle Pro Tour’a dahil olacaklar. Bu turnuvaların bazıları Home Story Cup 21, TSL 9, ve Home Story Cup 22 olacak. Organizatör firma ESL Gaming, bu yıl özellikle diğer turnuva organizatörleriyle işbirliği amaçlı temasta olacaklarını ve ESL’in “Zero to Hero” modelini tesis edeceklerini de açıklamasına ekledi.

Tüm ESL Pro Tour müsabakalarında olduğu gibi StarCraft 2 de bir dizi bölgede çevrimiçi elemeleri ve bölgesel rekabet etkinliklerini destekleyecek. Bu bölgeler Avrupa, Kuzey Amerika, Latin Amerika, Çin, Tayvan, Hong Kong, Macau, Japonya, Avusturalya ve “Asya’nın geri kalanı” olarak sıralanıyor. Sessiz ilerleyen StarCraft 2 sahnesinin bu sezon boyunca nasıl bir seyir izleyeceğini önümüzdeki aylarda göreceğiz.

Exit mobile version