ESL, Tencent ile PUBG MOBILE Turnuvaları İçin Ortaklığa Gitti

Turnuva organizatörü ESL, 2020 için PUBG Mobile espor turnuvalarının bir parçası olmak için Tencent ile ortaklık kurdu.

Bu ortaklık sonucu dünyanın her yerinden oyuncular 5 milyon dolarlık ödül havuzundan pay almak için yarışacak.

ESL, Tencent’i yalnızca PUBG Mobile oyuncularını bir araya getirecek yenilikçi bir stüdyo inşa etmede destekleyecek. Stüdyo, Katowice/Polonya‘da bulunacak ve korona virüs salgınının geçmesinin ardından çevrimdışı maçlara ev sahipliği yapacak.

ESL Yayıncı Geliştirmede Ürün Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Strateji Başkan Yardımcısı Fabian Scheuermann, yaptığı açıklamada hızla yükselen bir espor kolu olan PUBG MOBILE’ı, her seviyede başarılı bir rekabetin nasıl oluşturulacağı konusundaki uzmanlıklarını paylaşarak desteklemekten heyecan duyduklarını belirtti. PUBG MOBILE ve ESL’nin birlikte yüksek sınıf bir espor ekosistemi oluşturabileceklerine inandığını ekledi.

Tencent, yukarıda belirtilen 5 milyon dolarlık ödül havuzu da dâhil olmak üzere PUBG Mobile için espor planlarını Aralık ayında açıklamıştı. Ekosistem; Türkiye, Avrupa, Kuzey Amerika, Almanya, Orta Doğu, Afrika, Irak, Suudi Arabistan ve Bağımsız Devletler Topluluğundaki PUBG Mobile Club Open etkinliklerini kapsıyor.

Tencent Games şirketinde PUBG Mobile Global Esports Direktörü James Yang da açıklamalarda bulundu: “Tüm PUBG MOBILE oyuncularına rekabet etmek ve daha büyük izleme deneyimi sunmak için, küresel espor ekosistemimizi 2020’de amatör-yarı pro-pro ve ülke-bölgesel-dünya seviyesi olarak daha da büyüttük. PUBG MOBILE, oyuncularının daha çok eğlenmesi ve şampiyon olmaları için gerekli her şeyi yapmaya hazır.”

Coronavirüs Salgınının Online Yarışçılar Üzerindeki Etkisi

Exit mobile version