ESL ve BLAST, Virtus.Pro Üzerindeki Yasağı Kaldırdı

Geçtiğimiz saatlerde gelen bir haberle birlikte ESL ve BLAST organizasyonları tarafından Rusya’nın geçtiğimiz sene başlattığı Ukrayna işgali kaynaklı Virtus.Pro yasağı sonunda kaldırıldı. Bu gelişmeyle birlikte Virtus.Pro, bu iki organizasyon markası altındaki ilk kritik maçına BLAST.tv Paris Major European RMR A grubunda 6-9 Nisan tarihleri arasında çıkacak.

Virtus.Pro üzerindeki yasağa karşın oyuncuların tarafsız bir isimle oynamasına izin verilmiş ve Virtus.Pro yönetimi de oyuncuların kariyerlerinin zedelenmemesi adına bu karara destek vermişti. Outsiders adı altında oynayan bu kadro, IEM Rio Major kupası kaldırarak harika bir başarı da elde etti. Benzer bir yasak Gambit ekibi için de uygulanmıştı, aynı şekilde oyuncular Cloud9 transferine kadar Players ismiyle etkinliklere katıldılar.

Bu kararın altında yatan en önemli gerekçe ise Virtus.Pro’nun eski ESforce CEO’ları Emin Antonyan ve Aram Karamanukyan’a satılması oldu. Organizasyonun Rusya ile bağlarının somut olarak kesilmesini sağlayan bu satıştan 6 ay sonra ESL ve BLAST da durumu geçerli kabul ederek yasağın kaldırılmasını onayladılar. Takımı etkinliğe katılım için davet eden ilk organizatör FISSURE olurken BLAST da kendi duyurusuyla birlikte gecikmesiz olarak bu kararın kendi tarafındaki geçerliliğini ilan etti. ESL için ise ESL Pro League Season 17’nin sonlanması gerekecek.

Exit mobile version