Espor Sektöründen Ortaklık Haberleri – 12 Mart 2021

Yılın ilk çeyreği biterken markalar önlerindeki üç çeyrekte gerçekleştirmek istedikleri planları hayata geçirecek ortaklıkları birer birer duyuruyorlar. Takvimler Mart ayının ortasını gösterirken yine önemli imza haberleri ardına sıralandı. 12 Mart 2021 itibariyle önümüzde dikkat çeken dört ortaklık görüyoruz.

Gfinity ve IQONIQ

Londra merkezli espor ve oyun turnuvası organizatörü Gfinity, hayran etkileşim platformu IQONIQ ile üç yıllık bir ortaklığa imza attıklarını duyurdu. Anlaşmanın bir parçası olarak, Gfinity endüstri bilgisi ve uzmanlığı, iş ilişkileri, turnuva teknolojisi gibi kaynaklarını ve Gfinity Dijital Medya topluluğunu IQONIQ’in platformu üzerinde online oyun ağı inşa etmek için kullanacak. Karşılığında ise Gfinity bu hizmetler için aylık bazda çevrimiçi içerik üretimi, influencer yönetimi, pazarlama ve promosyon, online oyunculuk ve turnuva desteği gibi geri dönüşler alacak.

İşbirliğinin bir kısmında başlangıç odağı, eFootball PES 2021’de hayranlara yönelik yeni bir turnuva olacak. Bu aynı zamanda IQONIQ’in Konami ile olan ortaklığını takiben atılan bir adım.

Golden Guardians ve Adamas Esports

Kuzey Amerika organizasyonu Golden Guardians, espor eğitim ve performans firması Adamas Esports ile bir ortaklığa imza attıklarını duyurdu. Bu ortaklığın sonucu olarak Adamas Esports, League of Legends Championship Series (LCS) takımının performans partneri olacak. Espor performans firması ayrıca Golden Guardians’ın LCS’teki oyuncularına, personeline ve Akademi takımındaki oyuncularına danışmanlık hizmeti sağlayacak. Adamas tarafından sağlanan bu servislerin bazıları takımın personelinin spor psikolojisi ve mental performans ile koçluk gelişimi konularında destek alması gibi içeriklere sahip olacak.

2018’de kurulan Adamas Esports, “espor performansında yükselen bir küresel lider” olarak gösteriliyor. Firma yakın zamanda INTZ, Seattle Surge ve Vancouver Titans gibi çeşitli espor takımlarıyla da ortaklık kurdu.

PSV Esports ve Cooler Master

Hollandalı futbol kulübü PSV Eindhoven’ın rekabetçi oyun branşı PSV Esports, Tayvanlı bilgisayar bileşenleri ve çevre ekipmanı sağlayıcısı Cooler Master ile bir ortaklık duyurdu. Duyuruya göre anlaşma en az bir sezon sürecek ve Cooler Master kulübün resmi espor partneri olarak isimlendirilecek. Anlaşmaya göre PSV Esports’un League of Legends takımı, rekabet süresince Cooler Master’ın bilgisayar bileşenleri, oyuncu sandalyeleri ve çevre ekipmanlarıyla desteklenecek. Oyuncu sandalyelerindeki destek ayrıca kulübün FIFA espor takımına da yansıyabilir.

Önümüzdeki yıllarda PSV, Cooler Master ve kulübün diğer ortakları Benelux bölgesinde özel içerikler, faaliyetler, turnuvalar ve etkinlikler düzenleyerek profesyonel oyunculuk topluluğunu teşvik etmeyi amaçlıyorlar.

VIE.bet’ten İki Sponsorluk

Esports Entertainment Group’un duyurusuna göre kendilerine ait olan espor bahis firması VIE.bet, Perulu organizasyon Infamous Gaming ile Live Media Esports Entertainment tarafından yürütülen ve Dota 2, Starcraft, Counter-Strike: Global Offensive mücadelelerine evsahipliği yapan espor ligi Movistar Liga Pro Gaming için sağladığı iki sponsorlukla Güney Amerika’ya açılıyor. Bu adım VIE.bet’in Latin Amerika’daki ilk büyük hamlesi. Latin Amerika, %17 değerindeki yıllık büyümesi sebebiyle firma için stratejik bir pazar durumunda. Esports Entertainment Group da bu bölgedeki büyümesini yeni sponsorluklar ve ortaklıklarla hızlandırmayı istiyor.

VIE.bet ayrıca dünya çapında tanınan espor organizasyonu Dignitas’ın da sponsorluğunu yapıyor.

Exit mobile version