Eternal Fire, Liquid Karşısında Galibiyete Uzandı

ESL Pro League Season 16 mücadelesine oldukça tatsız başlayan ve grup aşamasının ilk 3 maçından mağlup ayrılan Eternal Fire, sonunda şeytanın bacağını kırdı ve zor da olsa Playoff için bir şans bıraktı. Dün itibariyle Evil Geniuses karşısında beklenmeyen bir mağlubiyetle Playoff şansını oldukça zora sokan Eternal Fire, bugün Team Liquid karşısında aldığı galibiyetle etkinliğe son anda tutundu.

Maç boyunca özellikle rakip takımda oSee‘nin kötü performansı ve istatistiklere yansımayan kritik hataları ile temsilcimizde woxic‘in ekstra oyunları 2-0’lık galibiyete ulaştığımız yolda büyük pay sahibiydi. Sırasıyla Vertigo ve Inferno haritalarında oynanan karşılaşma oldukça başa baş bir şekilde devam etti. Vertigo’da 8-7 skorla biten ilk yarının ardından Eternal Fire hücumda biraz daha etkili bir oyun ortaya koyunca 16-13’te harita skorunu elde etti. Inferno tarafında ise açılışta 2-7 geriye düşen temsilcimiz hızlıca toparlanarak tekrar 8-7 önde kapattığı bir ilk yarı gördü. Özellikle woxic’in savunmadaki performansı takımı sırtladı dersek yanlış olmaz. Ardından hücum oyunlarında yine imoRR ve woxic ile aradığı momentumu yakalayan Eternal Fire, maçı riske sokmadan galibiyete ulaştı ve ESL Pro League Season 16 için henüz her şeyin bitmediğini gösterdi.

Ancak bu galibiyet yalnızca temsilcimizin çok küçük bir şansla Playoff mücadelesinde var olmasını sağlamaya yetiyor. Bu akşamın son karşılaşması, grubun ilk iki sırasındaki takımları Cloud9 ve FURIA arasında oynanacak. Bu noktadan sonra Eternal Fire, Liquid’in ve Evil Geniuses’ın farklı skorlarla yenilmesine bağlı olarak kendisi de son karşılaşmasında Movistar Riders karşısında önemli bir averaj avantajı yakalamak zorunda. An itibariyle -34 averaja sahip olan temsilcimizin +4 ve +2 averajlı rakiplerine yetişmesi kolay görünmese de rakipler zorlu maçlara çıkacağı için imkansız değil. Movistar Riders grupta oldukça kötü bir performans gösterdiği için yarınki karşılaşmalarda varını yoğunu ortaya koyarak Playoff aşamasına çıkmak için savaşan bir Eternal Fire izleyeceğimiz garanti. Son maçların üçü de yarın TSİ 20.30’da ekranlarda olacak.

Exit mobile version