Evil Geniuses ve ABD Donanması Yeni Yeteneklerini Arıyor

Evil Geniuses ve ABD Donanması Yeni Yeteneklerini Arıyor

Dünyanın dört bir yanındaki ordular, reklam ve tanıtım için espora yöneliyor. Esporun milenyum çocukları ve gençleri büyük ölçüde etkilediği göz önünde bulununca aslında bu, kulağa oldukça mantıklı gelen bir hamle. Genel olarak espor oyuncuları ve yayınların izleyici kitlesi işe alım için askeri organizasyonların hedef kitlesini oluşturuyor. Yeni bir proje olarak Evil Geniuses ve ABD Donanması yeni yeteneklerini arıyor.

ABD Donanması yakın geçmişte geniş bir kitleye ulaşmak için Overwatch ve Call of Duty takımları ile de benzer ortaklık yollarına gitmişti. Ayrıca yine bu senenin başlarında bir espor kuruluşu olan compLexity ile de birlikte çalışmıştı.

ABD merkezli başka bir espor kuruluşu olan Evil Geniuses, CS:GO oyuncuları için Donanma kadrosunda yetenek denemeleri düzenleyecek. Format ve tarihlere dair detaylı bilgi henüz verilmiş değil. Ancak Donanma’nın CS:GO takımı bu sene TwitchCon’da prömiyer yapacak. Amerika Birleşik Devletleri Donanması ayrıca Mayıs 2020’de DreamHack Dallas’ta BYOC’a sponsor olacak. Donanma’nın bir diğer yeni ama stratejik ortaklığı ise Twitch ile. Twitch üzerinde oyuncular ve denizciler arasındaki benzerlikleri vurgulayan bir mini internet serisi üretilebileceği söyleniyor.

Danimarkalı kuruluşu de Astralis, 2017’de Danimarka Kuvvetlerine, espor severleri hedef alacak bir konu olan oyuncular ve silahlı subaylar arasındaki benzerliklerden bahsetmeleri için çağrıda bulunmuştu. Danimarka ordusu espor endüstrisindeki yerini gösterdiğinde ise orduya katılım için gelen başvuruların ikiye katlandığı görüldü.

Amerika Birleşik Devletleri Donanması ayrıca reklam bütçesinin büyük bir kısmını kablolu televizyondan YouTube ve Twitch gibi yayın platformlarına taşıyacağını duyurdu. Binlerce marka dışında, artık ordular bile oyun ve e-sporları reklam ve tanıtım için kârlı bir araç olarak görüyor.

Choi “Edgar” Woo-beom: “Biz Sadece Dengeli Bir Takımız”

Exit mobile version