f0rest, NiP ile Yollarını Ayırdı

F0rest, NiP ile Yollarını Ayırdı

İsveçli espor takımı NiP, Pile Patrik “”f0rest” Lindberg ile yedi yıl süren bir birlikteliğin ardından, İsveçli AWP oyuncusu Tim “nawwk” Jonasson’a kadro açmak için yollarını ayırıyorlar.

F0rest, CS:GO’nun ilk çıktığı zamanlarda 87-0 galibiyet alındığı efsanevi zamanlardaki NiP kadrosunda geriye kalan son kişiydi. 31 yaşındaki oyuncu NiP’te oynadığı sürece boyunca ESL One Köln 2014 Majör Turnuvası da dahil olmak üzere 24 yarışma kazandı. Bunun yanında AWP becerilerine yönelik de 8 ödül aldı.

Kıdemli İsveçli oyuncunun gidişi NiP tarihinde bir dönemin kapanışı olacak. 2014 yılında Robin “Fifflaren” Johansson’ın ayrılmasıyla takımın yavaşça parçalanmaya başlamasının ardından kurucu kadrodan kalan son oyuncuydu. Sonrasında 2017 yılında Adam “friberg” Friberg ayrıldıktan sonra her sene takımın beşinci oyuncusu takımdan ayrılmaya başladı. Bu ayrılıkları 2018’de Richard “”Xizt” Landstrom ve 2019’da Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund izledi.

2016 yılından beri en iyi 20 oyuncu arasına oyuncularını sokamayan takımdan f0rest’ın adı 7. sıraya geldiğinde nesillerinden hala aktif ve başarılı olan sayılı oyunculardan kabul edildi. 1.09 LAN derecesiyle şu an NiP’teki herhangi bir oyuncudan daha yüksek bir dereceye sahip.

Bu değişimle beraber efsane NiP’in bir araya geldiği haberi  gerçekleşmiş oldu.

Şu anda f0rest’ın yerine geçecek ismin 22 yaşındaki AWP oyuncusu nawwk olduğu ise kesin olarak biliniyor. Nawwk NiP’e girmesiyle eski takım arkadaşı Nicolas “Plopski” Gonzalez Zamora ile de tekrar bir araya gelmiş olacak. İkili, 2019 GamerLegion’a katılmadan önce 2018’de Moche XL’de takımın ikinci sıraya yükselmesi yanında WePlay! Forge of Masters Sezon 2 Finallerinde de yarı finale kadar yükseldiler. x6tence Galaxy takımıyla yine 2018 senesinde DreamHack Open Winter yarı finallerindeki başarılarıyla adlarından bahsettirmişti.

“Patrik uzun övgülere layık, oynadığımız oyunun simgesi haline gelmiş ve NiP’in gelişmesinde ve bir marka haline gelmesinde etkili olmuş bir oyuncu. Bu hepimizin içtenlikle saygı duyduğu ve asla unutmayacağı bir şey. Bu kadar uzun süre aynı takımda oynadıktan ve bunca şey kazandıktan sonra değişiklik istemiş olmasını çok doğal karşılıyoruz. Elbette bize de bu karara saygı duymak düştü. Kendisine yeni maceralarında bol şans diliyoruz.

Bu aynı zamanda rekabetçi yapımıza olan yaklaşımımızı tekrar gözden geçirme ve uzun vadeli kararlar alma konusunda da bize yeni bir yol açtı. Oyunlarda yetenekli insanların yaşı gün geçtikçe düşüyor. Bu da sürdürülebilir bir altyapı yatırımı yapabilmemiz için bize harika bir fırsat sunuyor. 2020 ve gelecek yıllar için daha heyecanlı olamazdık.”

Jonas Gundersen, NiP Baş İşletme Görevlisi (COO)

“NiP’e katılmak inanılmaz bir his. Bu CS:GO oynamaya başladığım zamanda beri hayalimdi. Dürüst olmak gerekirse sanki rüyada gibiyim. Karma/ikincil AWP oyuncusu olarak oynayacağım. Bu her ne kadar benim için zorlu bir iş olacak olsa da bunun için çok çalışmaya ve bunu başarabileceğimi göstermeye hazırım. Bu kadroyla ileride çok güzel başarılar yakalayacağımıza inanıyorum.”

-Tim “nawwk” Jonasson

F0rest’ın takımdan ayrılmasıyla birlikte şu anki güncel kadro tablosu şu şekilde:

Exit mobile version