FACEIT, Matchmaking Sisteminde Geliştirmeler Yapıyor

Uzun yıllardır başta CS:GO olmak üzere birçok oyunda profesyonel oyuncuların buluşma noktalarından olan FACEIT, eşleştirme sistemini iyileştiriyor.

Artık oyunculukta profesyonel rekabet denildiğinde akla gelen en büyük isimlerden biri kuşkusuz FACEIT oluyor. Özellikle CS:GO oyuncularının standartlarından biri haline gelen bu platform, yıllardır birçok yetenekli oyuncunun da tabandan yetişmesine olanak tanıdı. Yüzbinlerce oyuncuya hizmet veren bir platform olmanın zorluklarından biri ise kaçınılmaz olarak zaman içinde belirli değişimlere ayak uydurma zorunluluğu oluyor. Oyuncu sayısı, oyuncu kalitesi, eşleştirme sistemleri, sunucu kalitesi, sıralama mekanizmaları gibi sayısız konuda dönemin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışan FACEIT ekibi, son olarak 9 Aralık 2020 tarihinde bloglarından yaptıkları duyuruda eşleştirme sistemlerinde önemli geliştirmeler yaptıklarını belirtti.

FACEIT uzun süredir eşleştirme sistemini mercek altında tutuyordu.

FACEIT Eşleştirmelerde Neleri Değiştirdi?

FACEIT blogunda yapılan detaylı açıklamanın satır başlarını sizler için bir özet halinde derledik. Oyuncuların eleştirileri ve onlara karşılık eşleştirme kalitesini gözle görülür derecede arttırması beklenen özellikler şöyle sıralanıyor:

Deneme aşamasında elde edilen istatistiklerle de bunun kanıtlandığını ifade eden FACEIT, sonuçları blog açıklamasında detaylı şekilde paylaşmış durumda. Bu iyileştirmenin sürecin sadece bir parçası olduğunu belirten platform, ilerleyen zamanlarda da bu iyileştirmeleri sürdüreceklerini söyledi.

Exit mobile version