Faker, Korona Virüsüyle Mücadeleye Destek Oluyor

Faker, Korona Virüsüyle Mücadeleye Destek Oluyor

Çin’de patlak veren COVID-19 tipi korona virüsünün tüm dünyayı etkisi altına aldığını biliyoruz. Virüsün yayılmaması içinse insanların dışarı çıkmaması ve çok kişinin bulunduğu ortamlarda bulunmaktan kaçınmaları öneriliyor. Salgın birçok sektörü etkiledi ve dünya çapındaki etkinliklerden de bir bir iptal ve erteleme haberi geldi.

Korona virüsünden en çok etkilenen sektörlerden biri de espor oldu. Bazı etkinlik ve maçların çevrimiçi sürdürülmesi planlanırken; iptal edilen veya ertelenen etkinlik, maç ve fuarlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Bu da espor takımlarını, bu süreçte yatırımcı kaybetme açısından tehlikeye sokuyor.

Virüsle mücadele etmek için birçok insan harekete geçti. Bunlardan biri de T1 takımında oynayan ve dünyanın en ünlü League of Legends oyuncularından olan Sang-hyeok “Faker” Lee. Faker, Güney Kore’de korona virüsü ile mücadele için 25.000 dolar bağışta bulundu. Bunun yanında Faker’ın takım arkadaşları da yaptıkları yayınlardan topladıkları bağışları, haftalık olarak aynı amaçla bağışlayacaklarını duyurdu.

FunPlus Phoenix ve DragonX de espor alanından COVID-19 ile mücadele için bağışta bulunan diğer isimler.

 

Exit mobile version