FC Barcelona, Tencent ile eSpor Odaklı Anlaşma Yapıyor

İspanyol Futbol Takımı FC Barcelona, Çin’in çok uluslu firması Tencent ile stratejik bir işbirliği anlaşması imzaladı.

FC Barcelona, Psyonix’in Rocket League ve Konami’nin eFootball PES başlıklarında olmak üzere iki futbol oyununda mücadele ediyor.

Bir açıklamaya göre, FC Barcelona, eSpor’daki çabalarıyla ilgili olarak Tencent ile “derin bir iletişim” kuracak. Bu, “spor ve eSpor arasındaki işbirliğinin birçok olasılığını keşfetmek amacıyla gelecekte eSpor yarışmaları, eSpor eğitimi ve endürstri değişimini içermekte.”

Bu yılın başlarında, Barcelona’nın Çin League of Legends turnuvalarına girmek istediği bildirildi. Tencent ile yapılan bu anlaşma, Riot Games ile League of Legends Pro League’i (LPL) yöneten şirket olan TJ Sports’un ortak sahibi olduğu göz önüne alındığında, bunu gerçeğe dönüştürmek için iyi bir başlangıç olabilir.

Anlaşmayı çevreleyen somut detayların varlığı dışında kamuya henüz açıklanan bir gelişme bulunmamakta.

Tencent’in eSpor’daki büyük oyunlardaki payı, League of Legends’ın geliştiricisi Riot Games’in %100’üne, Clash Royale’in geliştirici Supercell’in %84.3’üne, Fortnite’ın geliştirici Epic Games’in %40’ına, PUBG’nin geliştirici Bluehole’un %11.5’ine, Rainbow Six Siege’in geliştiricisi Ubisoft’un %5’ine ve Call of Duty ve Overwatch geliştirici Activision Blizzard’ın %5’ine sahip.

Exit mobile version