FIFA 21 Pro Clubs İçin Olması İstenen Özellikler

Pro Clubs, belki de Ultimate Team’den sonra en çok oynanan, çoğu kişiye göre de oyundaki en eğlenceli mod. Ancak bu mod ağabeyi Ultimate Team’in çok gölgesinde kaldı ve FIFA 21, Pro Clubs için bir dönüm noktası olabilir. Pro Clubs’a eklenebilecek veya geri getirilebilecek çok fazla özellik var, biz de bugün size Pro Clubs’a eklenilmesi muhtemel birkaç özelliği derledik.

Pro Clubs Pass

Sezon bileti olarak da düşünülebilir aslında, aynı format şu an Ultimate Team’de “Sezon” adında uygulanıyor. Bir Sezon 42 gün civarı sürüyor ve 30 seviyeden oluşuyor, seviye atlamak için size verilen görevleri tamamlayıp XP kazanmanız gerekiyor ve her seviyenin kendine özel bir ödülü oluyor.

Konsept Tasarım: CastAway

Bu formatın aynısı Pro Clubs’a eklenilebilir, ödül olarak yeni saç stilleri, kramponlar, geliştirme bonusları vs. gibi ödüller verilebilir.

Daha da geliştirilmiş bir yükseltme sistemi

Beceri ağacı ile geliştirme sistemi iyi olsa da yeterli değil. 100 küsur maç oynayıp bütün ağacı açtıktan sonra karakteriniz neredeyse hiç gelişmiyor. Bize göre eskiden, FIFA 12 zamanında görülen “+2 Uzaktan Şut gücü kazanmak için 32 yard veya daha uzaktan gol at” gibi görevler geri getirilmeli aynı kariyer modunda olduğu gibi. Böyle bir eklenti hem oyun modunu daha rekabetçi kılar hem de insanlara modu daha fazla oynaması için yeni sebepler sunar.

Pro Clubs Esporu

Ultimate Team Esporu son dönemde büyük bir zıplama yaşasa da aynısı Pro Clubs için söylenemez, her ne kadar ülkemizde Fenerbahçe, Galatasaray, Göztepe, Başakşehir, Malatyaspor, Sivasspor gibi Süper Lig kulüplerinin Pro Clubs takımları olsa bile bu Pro Clubs Esporunun Ultime Teamden çok geri kaldığı gerçeğini değiştirmiyor. 11v11 turnuvalar düzenleyen VFL gibi organizasyonlar olsa bile bu yeterli değil, EA Pro Clubs’a biraz daha ilgi gösterirse Ultimate Team’in yakaladığı ivmeyi Pro Clubs’da yakalayabilir.

Yenilenen bir Ana Ekran

Pro Clubs’ın sahip olduğu ekran belki oyunun en işlevsel ekranı olabilir ancak birkaç ekleme ile daha da geliştirilebilir, mesela maça girerken millet hangi pozisyonda oynayacağına karar verirken senin Antrenman moduna girip birkaç hareket denemen gibi bir özellik oyuna daha canlılık katabilir.

Exit mobile version