FIFA eWorld Cup, 2021’de Londra’ya Dönüyor

FIFA, geçtiğimiz saatlerde espor etkinlikleri olan FIFA eWorld Cup‘ın geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle iptal edilmesinin ardından bu yıl Londra’ya geri döneceğini duyurdu. FIFA eWorld Cup, EA SPORTS’ FIFA 21 Global Series‘in zirvesi de denilebilir. Etkinlik, dünyanın en iyi 32 oyuncusunu $500,000 değerinde ödül havuzundan aslan payını kapmaları için mücadele sahasında buluşturacak.

Turnuva 6 Ağustos – 9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek ve dört grupta sekizer oyuncu ile mücadele başlayacak. Oyuncular, gruplarında ilk dörde girerek bu aşamadan yükselmeye çalışacaklar. Yükselmeyi başaran oyuncular tekli eleme sisteminde Nakavt (Knockout) Aşaması’na geçmeye hak kazanacaklar. Oyuncular sezonun tamamını farklı konsollarda katılım hakkı kazanabilmek için geçirmiş olsalar da, FIFA eWorld Cup hem PlayStation’da, hem de Xbox’ta dünyanın tek şampiyonunu belirleyebilmek için çapraz konsol desteği ile karşımıza çıkıyor. Her eşleşmede bir oyun Xbox’ta oynanırken diğeri PlayStation’da oynanarak bu denge oluşturulacak. Bu iki ayaktan oluşan tek bir maçın toplam skoru ise kimin turnuvada yola devam edeceğini belirleyecek. Şampiyon olan oyuncu, ödül havuzunun yarısı olan $250,000 değerinde bir büyük ödül kazanacak. Oyuncuların etkinliğe katılmaları için kendi bölgelerinde önümüzdeki haftalarda EA SPORTS’ FIFA 21 Global Series Playoffs etkinliklerinde başarı kazanmaları gerekecek.

Son olarak, FIFA bu etkinliğin uygun koşullarda sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilmesi için dünya çapında sağlık takibi yapacağını doğruladı.

Exit mobile version