Formula E Sürücüsü Daniel Abt Diskalifiye Edildi

Formula E Sürücüsü Daniel Abt Diskalifiye Edildi

Audi e-sürücüsü Daniel Abt, resmi bir espor müsabakasında yarışa kendisi yerine profesyonel bir oyuncuyu soktuğu için diskalifiye edilerek ceza olarak hayır kurumlarına 10.000 euroluk yardım yapmak zorunda bırakıldı.

Alman sürücü dışarıdan yardım aldığı için özür diledi ancak elektronik yarış turnuvası ‘Race at Home Challenge’da şu ana kadar aldığı tüm puanları kaybetmekten kurtulamadı.

Abt, bu yarışı gerektiği kadar dikkate almadığını belirterek cezasına razı olduğunu söyledi ve ekledi: “Bu konu hakkında gerçekten çok üzgünüm çünkü Formula E topluluğunun bu iş için ne kadar çaba sarf ettiğini biliyorum. Yaptığım şeyin kötü bir etki bıraktığının farkındayım ama organizasyona zarar vermek gibi kötü bir amacım yoktu.”

Abt’ın ‘dublörü’ profesyonel oyuncu Lorenz Hoerzing ise gelecekteki tüm The Challenge Grid maçlarına girmekten men edildi. The Challenge Grid, oyuncu ve influencerların belli bir ödül için Formula E otomobilleriyle elektronik ortamda gerçekleşen bir yarış serisi.

İkinci olan Abt’ın diskalifiyesi ise şampiyonluk tablosunu değiştirdi. 15 turluk, Berlin Tempelhof’ta geçen elektronik yarışın kazananı Nissan e.dams takımından İngiliz Oliver Rowland ve ikinci  Mercedes’in katılımcısı Belçikalı Stoffel Vandoore oldu. Abt’ın diskalifiye edilmesiyle Pascal Wehrlein de dördüncülükten üçüncülüğe yükseldi.

Diskalifiye Kararı Nasıl Verildi?

Vandoorne, Twitch yayınında Abt’ın yerine bir başkasının oynadığından şüphelendiğini dile getirmişti. Bu tahmini ise gerçek hayatta iki şampiyonluğu olan Jean-Eric Vergne tarafından desteklenmişti.

Jean-Eric Vergne “Lütfen sonraki sefere Daniel Abt’tan maç esnasında Zoom’unu düzgün açmasını isteyin çünkü Stoffel ile dediğimiz gibi şu an onun sürdüğüne inanmıyoruz.” diyerek şüphelerini açıkça dile getirdi.

Önceki maçlarda görüntülü iletişim platformlarında bağlantı sağlamayan Abt maç sonrası röportajlara da katılmadı.

Formule E Yöneticisi Antonio Felix de Costa ise konu hakkında o kadar endişeli değil gibiydi. Twitter’dan Portekizce yaptığı bir paylaşımda: “Bu sadece bir oyun çocuklar. Zaten Daniel’ı hepimiz eğlenceli ve şakacı biri olarak biliriz.” dedi.

Formula E, hilenin nasıl tespit edildiğini açıklamadı. Ancak popüler bir canlı yarış serisi üreten the-race isimli internet sitesi, organizatörlerin IP kontrolü ile sonuca ulaştığını söyledi.

Normalde sürücüler Zoom üzerinden görülebiliyordu ancak kaynakların belirttiğine göre Abt’in yüzü kadraja giren bazı ekipmanlar yüzünden görünmüyordu ve Twitch yayını da kesilmişti. Vandoorne ise Abt’i aramış ancak cevap alamamıştı.

Exit mobile version