Benjyfishy, 2021 İçin Fortnite Değerlendirmesi Yaptı

Fortnite alanında faaliyet gösteren profesyonel oyuncu benjyfishy, 2021 ve 2022’de rekabetçi sahnenin durumu hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Fortnite oyununda en başarılı profesyonel oyunculardan sayılan Benjy “benjyfishy” Fish, Fortnite rekabetçi sahnesinin 2021 ve 2022 yıllarında nasıl olacağına dair fikirlerini belirtti. Geçtiğimiz günlerde Epic Games, 2021 espor organizasyonları planında Fornite World Cup’ın gerçekleşmeyeceğini duyurmuştu. Epic Games’in bu kararını Valve’in de CS:GO için verdiği benzer bir karar izlemişti.

Bu kararla birlikte Fortnite rekabetçi sahnesinin geleceği, kimileri için endişe vermeye başlamıştı. benjyfishy ise 2021 ve 2022 senesi için hedeflerini açıklarken turnuvaların çevrimiçi gerçekleşecek olmasının oyunun geleceği ve kitlesi açısından olumsuz bir sonuç doğurmayacağına inandığını söyledi: “Bence iletişim en önemli faktör, hangi turnuvaların yapılacağı gibi bilgilerin verilmesi mühim. Epic ise bu konuda seneler içinde kendini geliştirmiş bir kurum. Şu an World Cup 2021’in gerçekleşmeyeceğini ve ana organizasyon olarak FNCS Trios’un tertip edileceğini biliyoruz.”

Rekabetçi sahnenin devamlılığı konusunda şüphesi ve endişesi olmayan oyuncu önümüzdeki seneler için hedeflerini şu şekilde açıkladı: “Şu anki odağum 2021’deki FNCS turnuvalarını kazanmak ve 2022’de de World Cup’ı kazanmak. Büyük LAN turnuvalarının ve World Cup 2021’in olmayacak olması gerçekten üzücü. Fortnite zaten çevrimiçi oynanan bir oyun o yüzden bu kararın çok bir etkisi olmayacaktır ama diğer pro oyuncularla tanışmak ve onlarla aynı ortamda rekabet etmek çok daha farklı bir histi. İleride yeniden turnuvalar için seyahat edebilmek güzel olacak.”

Epic Games’ten iptal haberi

Epic Games , 2021 senesindeki espor organizasyonlarına dünya çapında geniş bir oyuncu kitlesine sahip Fortnite’ın dâhil olmadığını açıkladı. Bu da 2021 senesinde çok oyunculu battle-royale oyununun şampiyonlar kupası Fortnite World Cup’ın olmayacağı anlamına geliyor. 

Epic Games, yaptığı yazılı açıklamada dünya çapındaki salgın sebebiyle yüz yüze etkinlikler gerçekleştirmeyi planlamadıklarını açıkladı: “Amacımız yeniden yüz yüze etkinlikler organize etmek. Ancak böyle bir etkinlikte önceliğimiz ilk olarak oyuncu ve çalışanlarımızın sağlığı. Henüz böyle bir durumda nasıl güvenli ve sağlıklı bir ortam oluşturulacağı hakkında bir gelişme yok. Bu yüzden 2021 yılında yüz yüze etkinlik organize etmeyi planlamıyoruz, buna Fortnite World Cup da dâhil.

2021 senesi boyunca çevrimiçi rekabetçi etkinlikler düzenlemeyi sürdüreceğiz, umuyoruz ki ileride yüz yüze etkinlikler tertip etmeye devam edebiliriz.”

Exit mobile version