Fortnite Frosty Frenzy Turnuvası Duyuruldu

Epic Games, 2020’nin son Fortnite turnuvasını duyurdu.

Etkinliklere doymayan Fortnite, 2020 bitmeden yeni bir turnuvayla daha oyuncuların karşısında. Epic Games, Fortnite blog’unda Aralık ayında gerçekleşecek Frosty Frenzy turnuvasının 5 milyon dolarlık bir ödül havuzuna sahip olacağını açıkladı. Yüksek ödül havuzu oyuncuları heyecanlandırırken puanlama sistemi sayesinde pek çok takım ödül alabilecek.

Fortnite Frosty Frenzy turnuvası iki gün boyunca dört oturumdan oluşacak bir turnuva olacak. Her oturum iki turdan oluşacak. Batı Kuzey Amerika, Doğu Kuzey Amerika, Avrupa ve Brezilya‘dan en iyi 500 üçlü takım ikinci tura yükselme şansına sahip olacak. Her oturum birbirinden bağımsız olduğu için  takımlar isterlerse dört oturuma da katılabilirler.

Orta Doğu oturumları 11-12 Aralık tarihlerinde olacakken diğer tüm bölgelerin oturumları 13-14 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. Turnuvanın detaylarına ise buradan ulaşılabilir.

Epic Games, 2021 senesi planlarında çok oyunculu battle royale oyununun hayranlarını üzmüştü ancak bu turnuva küçük bir telafi niteliği taşıyabilir. Epic Games’in açıkladığına göre 2021 senesinin espor organizasyonları planlarında Fortnite Worl Cup yer almayacak. Bu kararın gerekçesi olarak ise global COVID-19 salgını gösterilmişti. Oyuncuların ve çalışanların sağlığını tehlikeye atmak istemediğini ve önceliklerinin sağlık olduğunu belirten Epic Games farklı etkinlik ve organizasyonların olacağını belirtmişti.

Epic Games oyuncuları üzen haberi şu ifadelerle duyurmuştu:

 “Amacımız yeniden yüz yüze etkinlikler organize etmek. Ancak böyle bir etkinlikte önceliğimiz ilk olarak oyuncu ve çalışanlarımızın sağlığı. Henüz böyle bir durumda nasıl güvenli ve sağlıklı bir ortam oluşturulacağı hakkında bir gelişme yok. Bu yüzden 2021 yılında yüz yüze etkinlik organize etmeyi planlamıyoruz, buna Fortnite World Cup da dâhil.

2021 senesi boyunca çevrimiçi rekabetçi etkinlikler düzenlemeyi sürdüreceğiz, umuyoruz ki ileride yüz yüze etkinlikler tertip etmeye devam edebiliriz.”

Exit mobile version