Fortnite, Rusya Lokasyonlu Oyunculara Ödül Vermeyecek

Epic Games tarafından yapılan duyuruda, gelecekte düzenlenecek olan Fortnite Competitive turnuvalarında Rusya’dan katılan oyuncuların ödül alamayacağı açıklandı. Cuma günü yapılan duyuru, bu yasağın halihazırda etkin olduğunu da belirtiyor. Rusya Federasyonu topraklarında bulunan oyuncular para ödülü alamayacak olsalar da oyun içi kozmetik ödüllerine halen erişim hakkına sahip olacaklar.

Açıklamada ayrıca geçmiş turnuvalardan alınacak ödülü bulunan Rusya lokasyonlu oyuncuların doğrulama sürecinden en kısa sürede geçerek 22 Mart tarihinden önce Epic Games’in ödeme sağlayıcısından ödüllerini almaları gerekiyor. Bu tarihten sonraya kalacak olan ödüllerin tahsili, Epic Games’in ödeme sağlayıcısının tekrar Rusya bölgesinde faaliyetlerine devam etmesine bağlı olarak süresiz şekilde dondurulacak.

Rusya bölgesinde Fortnite oldukça popüler olduğu için bu durum orada bulunan rekabetçi oyuncuları ve sahneyi ciddi şekilde etkileyecek gibi görünüyor. Böylelikle Rusya’ya karşı yaptırımda bulunan ve tepki gösteren markaların arasına Fortnite da katılmış oldu.

Exit mobile version