FUT Esports, Valorant Regional Leagues 2022 Şampiyonu!

Dün akşam tüm Türkiye’deki espor takipçilerini ekranlara kilitleyen unutulmaz bir karşılaşma vardı. Valorant Regional Leagues 2022: Stage 2 finallerinde temsilcimiz FUT Esports ve Team Vitality büyük finalde karşı karşıya geldiler. Bo5 formatında oynanan mücadele son ana kadar heyecan fırtınasıydı. 2 Ağustos tarihinde üst seride karşılaşan iki takım arasındaki ilk mücadele, birinci harita Haven’da tutunamayan temsilcimizin Ascent’te 11-1’lik serinin ardından aldığı inanılması güç bir yenilgi ile hezimete dönüşmüştü. Bu zorlu moral handikapıyla sahaya çıkan FUT Esports, son dakikaya kadar maça tutunmak zorundaydı. Nitekim öyle de oldu ve karşılaşmanın ilk iki haritası Breeze ve Bind bizler için oldukça stresli geçti. Arka arkaya gelen 13-6 ve 15-13‘lük Team Vitality galibiyetleri tüm Türk taraftarların moralini bozdu. Özellikle Bind’da rakip takımdan baddyG’nin akıllara zarar performansı Vitality’i zafere taşıyan en önemli etkendi. Ardından herkesin korktuğu Ascent haritası geldi. FUT Esports yine 9-3’lük hücum serisi ile moralleri yükseltti ama akıllardaki soru aynıydı.

“Ya tekrar aynı yenilgi yaşanırsa?”

İkinci yarıya Team Vitality hızlı başlasa da 3-3’lük seriden sonra umutlar arttı. Ancak bu karşılıklı skorların ardından gelen 4-0’lık Team Vitality serisi herkesi korkuttu. Maç sayısında 4 round veren FUT Esports, neyse ki zamanında toparlandı ve Ascent’ten bu kez zaferle ayrılmayı başardı. Bu andan sonra hem takımın, hem de taraftarların morali bir nebze olsun yerine geldi. Icebox haritası FUT tarafından seçilmişti ve maçın tekrar beraberliğe gelmesi mümkündü. İlk yarıda 5-1 ile temsilcimizi zorlayan Vitality’e cevap gecikmedi ve FUT da 5-1’lik bir seri ile skoru eşitleyerek yarıyı moralli kapattı. İkinci yarıda yine hızlı başlayan bir Vitality görsek de 7-1’lik seri yakalayan FUT Esports haritalar bazında skoru 2-2’ye getirerek son harita için büyük bir moral avantajı yakaladı.

Karar haritası Split’te artık herkesin heyecanı tavan yapmış durumdaydı. FUT Esports, bu şansı bir daha kolay kolay yakalayamayacağının farkındaydı ve ilk yarıda rakiplerini hücumda adeta paramparça ederek ilk yarıyı 9-3 önde kapattı. Bu büyük avantajla ikinci yarıya da moralli giren temsilcimiz, Vitality’nin alışıldık hızlı başlangıçlarına aldırmadan dengeli bir performansla haritayı 13-7 kapattı ve şampiyon olmayı başardı. Son skorun ardından Türk espor tutkunları büyük sevinç yaşadı.

Temsilcimiz FUT Esports’u bu mükemmel başarılarından ötürü kutluyoruz!

Exit mobile version