G2, kadın Valorant espor takımını kuruyor

G2, kadın Valorant takımı için önceden Beşiktaş Espor’un CS:GO kadrosunda yer alan isimlerle anlaştı.

CS:GO sahnesinin en iyi kadın espor takımlarından biri, pek çok diğer takım gibi kariyerine Valorant ile devam etme kararı aldı. Takım, VCT Game Changers Tour öncesi, Avrupa’nın en büyük espor organizasyonlarından biriyle anlaştı.

Masters tarafından takımı 3. Aşamaya yükselen G2 Esports, bünyesine eski bir CS:GO takımını katarak kadın Valorant espor kadrosunu oluşturuyor. Geçmişte Beşiktaş, XSET ve Team Secret’da oynayan dörtlü, Zainab “zAAz” Turkie, Petra “Petra” Stoker, Michaela “mimimimichaela” Lintrup, ve Julia “julaino” Kiran, takımda yer alacak isimlerden.

Dörtlünün geçmişte XSET’te birlikte oynadığı Anastasia “kr4sylya” Khlobystina’ın ise kadroya geleceği tahmin edilmiyor. kr4sylya, “The Originals” ismiyle Valorant’taki kariyerine bir başlangıç yapmıştı.

Oyuncular, 2012 senesinde büyük turnuvalarda gösterdikleri başarılarla isimlerini duyurmayı başarmıştı. 2015’ten beri bir grup olan dörtlü, DreamHack’te kazandıkları kupaların yanı sıra 2015-2017 arasında Intel Challengers’ta da büyük başarı sergiledi.

CS:GO sahnesinin en tanınan kadın oyuncularından Juliana, XSET için oynarken DreamHack Showdown Winter 2020: Europe mücadelesinde takımına birincilik kazandırmıştı. İsveçli esporcu 16 Eylül’de CS:GO’yu bıraktığını açıklamıştı. Oyuncu, bundan sonra G2 ile birlikte Valorant serüvenine başlayacak.

Exit mobile version