Gen.G ve Manchester City, Güçlerini Birleştiriyor

Dünyaca ünlü çok uluslu espor organizasyonu Gen.G, İngiliz futbol kulüplerinden Manchester City ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Anlaşmanın bir parçası olarak, her iki taraf da Güney Kore ve Birleşik Krallık sınırlarında gerçekleştirilecek olan etkinlikler de dahil olmak üzere çeşitli deneyimler ve etkileşim fırsatları yaratmak için birlikte çalışacak. Ortaklık, Manchester City’nin 2023/24 sezon öncesi hazırlıkları sırasında Güney Kore’nin Seul kentine yaptığı ziyaretle ilgili son duyurunun ardından geldi. Yapılan açıklamada, söz konusu iş birliğinin kulüplerin Asya’daki varlığını geliştirmek ve maksimize etmek için ek bir fırsat olacağı ifade edildi. Buna ek olarak, Manchester City ve Gen.G organizasyonları, hayranlar için sınırlı sayıda üretilen ortak markalı ürünleri piyasaya sürmeye odaklanacaklar.

Futbol kulübü olan Manchester City, daha önce de Kuzey Amerika merkezli espor organizasyonu FaZe Clan ile işbirliği yapmaktaydı. Bu iş birliğine futbol kulübünün geçen yıl Liverpool ile oynadığı Premier Lig mücadelesi öncesinde bir “pop-up etkinliğe” ev sahipliği yapmak da dahildi. Son yıllarda, Manchester City’nin kendi espor bölümü, Fortnite ve FIFA gibi popüler oyunlarda profesyonel takımların kurulmasıyla önemli bir genişleme yaşadı. Manchester City’nin espor takımlarının kadrolarında 2020/21 ePremier League Şampiyonu “Shellzz” ve 2023 DreamHack San Diego mücadelesinin galibi “Threats” gibi dikkate değer yetenekler bulunuyor. Bu ortaklığın nasıl bir başarı getireceğini önümüzdeki aylarda daha iyi görme şansımız olacak.

Gen.G Esports’un CEO’su Arnold Hur, ortaklık hakkında şunları söyledi: “Rekabetin en parlak ışıkları altında bile bir şampiyonluk zihniyetini sürdürmek için gerekenleri spor dünyasının en iyilerinden öğrenmek için bir arayış içindeyiz ve GEN CITY bayrağı altında henüz taçlandırılmış son şampiyon Manchester City ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Tüm ekiplerimiz için bu ortaklıktan inanılmaz derecede heyecan duyuyoruz ve bu işbirliğini geleceğe taşımayı umuyoruz.”

Öte yandan, geçtiğimiz haftalarda Gen.G, fast food zinciri McDonald’s ile ortaklığını genişletti. Bu haberle birlikte taraflar, McDonald’s Gaming League‘in bir sezonunun daha başladığını duyurdu. Gen.G ve McDonald’s markaları, 2021 yılından bu yana ortaklıklarını sürdürüyorlar. Aynı tarihten bu yana McDonald’s Gaming League projesi de başarıyla devam ediyor.

Exit mobile version