Hearthstone Masters Tour Ironforge Tamamlandı

Geçtiğimiz Cuma başlayıp Pazar günü sona eren Hearthstone Masters Tour Ironforge etkinliğinde şampiyon belli oldu. Son 16’ya kalındığında 8 Avrupa ve 6 Asya oyuncusu ile kıran kırana bir bölgesel rekabet izledik. Son 8’deki dört maçın tamamı 3-2 biterken son 4’te ise ilginç şekilde bu çekişmeden eser yoktu. Büyük finalde ise Çin oyuncusu Xiaobai, ünlü Belçika oyuncusu Maverick’i 3-0 mağlup ederek $25,000 değerinde para ödülü ve 23 Grandmaster puanına ulaşan taraf oldu. Maverick ise $17,000 ve 19 Granmaster puanı kazandı.

Oldukça çekişmeli geçen Top 16 mücadelesi bir yana, etkinlik öncesinde üzerlerinde büyük beklentilerin olduğu birçok önemli isim ilk 200’de yoktu. Thijs, Fr0zen, bloodyface, muzzy gibi usta oyuncular beklenmedik şekilde turnuvaya erken veda ettiler. Etkinliğe dünyanın dört bir yanından katılan 400’ün üzerinde oyuncunun arasında beş Türk oyuncu da bulunuyordu. 2017 WESG şampiyonu olan ve şu anda Futbolist forması giyen Fujitora‘nın yanı sıra Whiterun, Brutal58, batupaksoy (FUT) ve BlackSoul bu etkinlikte bizleri temsil etme şansı yakalayan oyunculardı.

Elemelerin ardından ortaya çıkan sıralamada batupaksoy ve Blacksoul’u ilk 200’de göremesek de 129.-160. sırada $500 ödül kazanan Brutal58, 98.-128. sırada $750 ödül kazanan Fujitora ve 54. sırada $1000 ödül kazanan Whiterun bizleri gururlandırdılar. Bir dipnot olarak ise sonraki Masters Tour olan Orgrimmar serisinde tecrübeli oyuncularımızdan ThunderUP‘ın ve batupaksoy‘un şimdiden katılımcı listesinde bulunduğunu hatırlatalım.

Hearthstone Bitmez!

Ancak Hearthstone Masters Tour Ironforge’a dair nefeslerin tutulduğu tek konu rekabet değil. Ay sonunda gelecek olan 20.0 yaması ve Forged In The Barrens eklentisiyle birlikte oyuna uzun zamandır beklenen sayısız yenilik geliyor. Bu yenilik listesinin başını tartışmasız Core Set değişikliğinin çektiği eklentide neler göreceğimizi sizlere yakın zamanda BlizzCon 2021 Hearthstone Röportajı ile duyurmuştuk. Bunun yanı sıra yine hazırlık aşamasında olan ve birçok kart için uygulanan zayıflatmaların geri alınmasını öngören bir dengeleme planı da haber başlıklarımız arasında. Bu büyük değişikliklerden önce yapılan son büyük Hearthstone etkinliği olmasından ötürü Hearthstone Masters Tour Ironforge’da ortaya çıkan sonuçlar önemliydi.

Şimdi sırada Hearthstone Masters Tour Orgrimmar var. 30 Nisan – 2 Mayıs arasında gerçekleşecek olan etkinlikte yine birbirinden yetenekli oyuncuları sahada canlı izleme şansımız olacak. Oyuna Mart sonunda gelecek olan değişikliklerden sonra izleyeceğimiz ilk büyük etkinlik olması sebebiyle olası sürprizler beklemek mümkün. Umuyoruz oyuncularımız bu etkinlikten çok daha büyük başarılarla eve dönecekler ve hazırda bekleyen bayrakları yeniden asmamıza vesile olacaklar.

Exit mobile version