HenryG, Oyuncu Maaşları ve Söylentiler Hakkında Konuştu

Cloud9, geçtiğimiz yılın sonlarında kurulan “Colossus” takma adlı CSGO kadrosuyla ilgili söylentilerin ve yorumların odağı olmaktan kurtulamıyor. Henry “HenryG” Greer tarafından kurulan bu kadro her ne kadar büyük beklenti ve yatırımlarla yola çıktıysa da aylardır bekleneni vermekten uzaktı. Kadro değişimi, koç değişimi, oyuncu maaşlarının açıklanmasıyla yaratılan şeffaflık ve artan spekülasyonlarla işler sadece daha da zorlaşmış görünüyor. 2020 sonlarında oldukça yüklü bir meblağ üzerine bu kadroya katılan başarılı Türk AWP oyuncusu Özgür “wox1c” Eker’in de bir süre sonra kadrodan ayrılması bu söylentilerin ilk kıvılcımlarından olmuştu.

Tüm bu olaylar üzerine beklendiği gibi tepkiler ve spekülasyonlar yavaş yavaş yoğunlaşmaya başladı. Özellikle Bulgar ekibi VOYVODA’ya karşı alınan şok edici mağlubiyet bu tartışmalarda bardağı taşıran damla oldu. DreamHack elemelerinde alınan bu başarısız sonucun ardından HenryG, Twitter hesabından tüm bu tepkileri hedef alan kısa bir açıklamada bulundu.

HenryG çevrede dönen söylentilere ve yapılan suçlayıcı yorumlara istinaden şöyle bir açıklama yaptı:

Oyuncularımıza hak ettikleri maaşları vererek nasıl bu camianın ‘kötüleri’ olduğumuzu gerçekten anlamıyorum. Bana bütün gün hatırlatıp durduğunuz sayıları bilmenizin yegane sebebi, CSGO’da profesyonel oyuncular için daha iyi bir rekabet sahası yaratmaya çalışıyor olmamız. Diğer organizasyonların ve yöneticilerin bu rakamlar hakkında neden şeffaf olmadığını merak ediyor musunuz? Size garanti edebileceğim tek bir şey var, bizim oyuncu maaşlarımız CSGO sahnesindeki en yüksek maaşlar kesinlikle değil. Biz, maaşlarını bildiğiniz ‘tek’ takımız.”

HenryG Yalnız Değil

Sektörün diğer öne çıkan isimleri arasında Esports Talk‘tan Jake Lucky de HenryG’nin bu tweetiyle alakalı bir yorumda bulundu. Yorumu, HenryG tarafından da paylaşıldı. Jake Lucky, “Takımların ve organizasyonların oyuncu maaşlarını ve transfer meblağlarını paylaşmamasının muhtemelen birçok sebebi var. Bunlardan biri ise bu şeffaflığın karşılığında özellikle de başarısız sonuçlar alındığında yüzleşmek zorunda kalacakları olumsuz söylemler. Cloud9 bunun açık ara en büyük örneği.” dedi.

Tüm bu olanların ardından dönüp baktığımız zaman oyuncularla alakalı meblağları doğrudan paylaşmanın harika bir fikir olmayabileceğini söylemek zor değil. Ancak Cloud9 çok başarılı olsaydı tepkiler çok farklı olabileceği gibi bu şeffaflığın örnek alınmasında da organizasyon büyük pay sahibi olacaktı. Alınan kararın riskli olduğu konusunda herkes hemfikirdi ve HenryG de bu riski kararın arkasındaki isim olarak herkesten çok daha iyi biliyor. Yine de bu cesur adımı atmış olması ve kararının arkasında durması ileriye yönelik olarak bazı olumlu beklentiler yaratmıyor değil. Sonuçta sıfırdan kurulan bir takımın dinamiklerinin oturması zaman aldığı gibi beceri ve tecrübe işi. Bu sabrı gösteren Cloud9’dan umarız önümüzdeki süreçte hatırlı başarılar görmeye başlayabiliriz. Nitekim endüstrinin böyle bir başarı karşısında takınacağı tutum, zaman içerisinde çeşitli değişimlerin de fitilini ateşleme şansına sahip.

Exit mobile version