HLTV Top 20 İçin 11-20 Aralığı Tamamlandı

CSGO sahnesinin merkezinde bulunan HLTV.org, her yıl olduğu gibi bu yıl da topladıkları yüklü miktarda istatistiği ve detaylı veriyi kullanarak geçtiğimiz yıl boyunca performans gösteren profesyonel oyuncuların arasından en başarılı 20 ismi sıralıyor ve bizlere sunuyor. Listenin ilk 10 oyuncusunu bulunduran 11-20 aralığı dün itibariyle tamamlandı ve böylece herkes son 10 oyuncunun açıklanacağı heyecanlı duyurulara gözlerini çevirdi. Bizler de geçtiğimiz hafta boyunca karşımıza çıkan 10 oyuncunun kısa bir özetini sizlerle paylaşıyoruz.

20. Jame

(Kaynak: HLTV.org)

Listenin 20. sırasında açılışı Dzhami “Jame” Ali ile yapıyoruz. Outsiders kadrosunda gösterdiği önemli performanslarla bu yıl oldukça başarılı sonuçlar alan Jame, CSGO takipçileri arasında defansif oyun stili ve zora giren round’larda çokça silah saklama eğilimi göstermesi sebebiyle de türlü şakalara konu olmuş durumda. Ancak oyun tarzındaki bu defansif eğilim, istatistiklerde onu %48 hayatta kalma oranı ile round başına en az ölen oyuncu (#1) konumuna getirdi. Öte yanda round başına 0.42 AWP skoru (#2) ve round başına 0.11 flashbang asisti (#2), IEM Rio Major galibiyeti ve bu turnuvada kazandığı MVP ödülüyle Jame, bu yılın önemli oyuncularından biri oldu.

19. yuurih

(Kaynak: HLTV.org)

19. sırada ise Yuri “yuurih” Santos bulunuyor. FURIA formasıyla izlediğimiz yuurih, özellikle takımına round başına 0.16 asist (#1) ile en stabil asist kazandıran oyuncu olmayı başardı. ESL Pro League S15, IEM Dallas ve IEM Rio Major etkinliklerinin tümünde 3. sıraya ulaşmayı başaran yuurih, bu etkinliklerde EVP ödülü aldı. Genel olarak hücum oyunundaki başarısıyla dikkatleri üzerine çeken 23 yaşındaki oyuncu, bu yıl da önemli oyunlara imza atabilir.

18. Spinx

(Kaynak: HLTV.org)

18. sırada, yılın ortalarında ENCE‘den Vitality ekibine transfer olan Lotan “Spinx” Giladi bulunuyor. ESL Pro League S16 şampiyonluğu, ESL Pro League S15 ikinciliği, PGL Major Antwerp üçüncülüğü ve bu etkinliklerdeki EVP ödülleri ile oldukça doyurucu bir yıl geçirmeyi başaran Spinx, tam 60 adet 1vX clutch galibiyetiyle (#3) dikkatleri üzerine çekti. 22 yaşındaki oyuncu, oldukça genç yaşta FPL’den yükselmeyi başararak kendini gösterdi.

17. frozen

(Kaynak: HLTV.org)

17. sırada MOUZ kadrosunun önemli isimlerinden David “frozen” Cernansky bulunuyor. 20 yaşındaki genç oyuncu, bu yıl IEM Rio Major üçüncülüğünün yanı sıra ESL Pro League S16 ve IEM Rio Major etkinliklerinde EVP ödülleri kazandı. %42 oranında hayatta kalma (#5) ve %74.9 KAST (#6) istatistikleri ile takımına yıl boyu önemli katkılar sağlayan frozen, uzun yıllar stabil bir performans ile adından söz ettirecek gibi görünüyor.

16. b1t

(Kaynak: HLTV.org)

16. sırada bir başka genç yetenek olan 19 yaşındaki Natus Vincere oyuncusu Valeriy “b1t” Vakhovskiy’i görüyoruz. BLAST Premier Spring Final şampiyonluğu, PGL Major Antwerp ve IEM Cologne ikinciliği, IEM Katowice üçüncülüğü, bunların yanı sıra ESL Pro League S15, PGL Major Antwerp ve BLAST Premier Spring Final için EVP ödülleri gibi oldukça dolu bir başarı geçmişine sahip olan b1t, round başına 0.42 headshot (#2) ile istatistiklerde de kendine önemli bir yer bulmayı başarmış durumda.

15. YEKINDAR

(Kaynak: HLTV.org)

İlk beş oyuncunun ardından adım adım ikinci beşli ile ilerlerken karşımıza ilk olarak 15. sırada Mareks “YEKINDAR” Galinkis çıkıyor. Bu yıl Virtus.pro, Outsiders ve güncel olarak Liquid formalarıyla izlediğimiz oyuncu oldukça sık şekilde takım değiştirmesine rağmen yine de etkili performanslar göstermeyi başardı. ESL Pro League S16 ve BLAST Premier World Final ikinciliği, BLAST Premier Fall Final üçüncülüğü, bu etkinliklerde kazandığı EVP ödülleri, round başına 0.43 headshot oranı ve round başına 0.17 açılış skoru ile her iki istatistiğin de zirvesine oturan bir performans. Bu yıl, takımıyla stabil bir gidişat yakalayabilirse kendisinden çok daha kritik bir çıkış görebiliriz.

14. huNter-

(Kaynak: HLTV.org)

14. sıraya geldiğimizde yılı G2 forması altında geçiren Nemanja “huNter-” Kovac ile karşılaşıyoruz. 27 yaşındaki oyuncu, BLAST Premier World Final şampiyonluğu, IEM Katowice ikinciliği, BLAST Premier Spring Final ve ESL Pro League S16 üçüncülüğü kazanmanın yanı sıra IEM Katowice ve BLAST Premier World Final için EVP ödülleri de kazanmayı başardı. İstatistiklerde çok sivri bir çıkış yakalamasa da genel olarak tüm noktalarda stabil olarak ortalamanın gözle görülür derecede üzerinde kalmayı başaran oyuncu, takımına her noktada hatırı sayılır bir destek vermeyi başardı.

13. rain

(Kaynak: HLTV.org)

Bugünkü listemizin son 3 oyuncusuna geldiğimizde 13. sırada FaZe Clan oyuncusu Havard “rain” Nygaard’ı görüyoruz. İlk 3’te bitirdiği etkinliklerin listesi bile kendi başına olay olan rain, MVP ve EVP ödülleriyle de dikkat çekiyor. IEM Katowice, ESL Pro League S15, PGL Major Antwerp ve IEM Cologne zaferleri, Roobet Cup ve BLAST Premier Fall Final ikinciliği, BLAST Premier World Final üçüncülüğü 28 yaşındaki oyuncunun ne kadar iyi bir yıl geçirdiğini göstermeye yetiyor. Bunların yanına ESL Pro League S15, ESL Pro League S16 ve IEM Cologne etkinliklerinde kazandığı EVP ödüllerini de eklerseniz kendisinin neden bu listede olduğunu pek zorlanmadan görebilirsiniz.

12. blameF

(Kaynak: HLTV.org)

12. sırada listedeki ilk Astralis oyuncusu Benjamin “blameF” Bremer’i görüyoruz. 25 yaşındaki oyuncu, nispeten az sayıda ilk 3 görse de istatistiklerde bu açığı fazlasıyla kapatıyor. Pinnacle Cup ikinciliği, Roobet Cup ve IEM Cologne üçüncülüğünün yanında ESL Pro League S15, Roobet Cup ve IEM Cologne etkinliklerinde aldığı EVP ödülleri buzdağının görünen kısmı. 1.35 CT rating (#1), round başına 86.4 hasar (#2), round başına 8.1 bomba hasarı (#2), 1.22 rating (#4), round başına 0.77 skor (#4), +661 toplam K/D farkı (#5), 58 1vX clutch galibiyeti (#5), 1.26 impact rating (#6) ve oynanan round’ların %19.4’ünü 2+ skor ile kapatması (#6), onun adeta sahanın her noktasında var olduğunun en büyük ispatı.

11. Twistzz

(Kaynak: HLTV.org)

Bugün sizlerle paylaşacağımız son isim, 11. sırada bulunan FaZe Clan oyuncusu Russel “Twistzz” Van Dulken. IEM Katowice, ESL Pro League S15, PGL Major Antwerp ve IEM Cologne birincilikleri, Roobet Cup ve BLAST Premier Fall Final ikincilikleri, BLAST Premier World Final üçüncülüğü tıpkı takım arkadaşı rain için olduğu gibi onun da ismini bu listeye dahil ediyor. Diğer yandan IEM Katowice, ESL Pro League S15, BLAST Premier World Final, BLAST Premier Fall Final, IEM Dallas, IEM Cologne ve Roobet Cup etkinliklerinde aldığı EVP ödülleri de kendisinin başarısını taçlandırıyor. Son olarak round başına 0.41 headshot oranı (#3) ile Twistzz, bu yıl için de büyük başarıları hedeflediğini şimdiden belli etmiş durumda.

Geri Sayım Devam Ediyor

Bu listenin asıl heyecanlı kısmı olan en iyi 10 oyuncu için geri sayım devam ediyor. Her gün bir oyuncunun açıklanmasıyla 13 Ocak 2023 TSİ 22.00‘da listenin dördüncüsünü duyuracak olan HLTV, ardından HLTV Award Show programında ilk üç oyuncuyu birlikte açıklayarak bu heyecanlı geri sayımı sonlandıracak. Listenin güncel halinin, duyurulan oyuncuların geniş çaplı raporlarının ve 2022 yılında yaşadıkları birçok gelişmenin detaylandırıldığı makalelerin, istatistik kriterlerinin ve geçmiş yılların duyuru içeriklerinin bulunduğu kapsamlı haber linkine buradan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version