HLTV, Top 20 Listesini Duyurmaya Hazırlanıyor

HLTV.org, CSGO’nun yıllardır evi konumunda olan bir oluşum olarak 2010’dan bu yana her yıl CS sahnesinin en başarılı oyuncularını bir liste haline getirerek detaylı şekilde 1 Ocak’tan itibaren her gün bir oyuncu olacak şekilde duyuruyor. Geleneğin bozulduğu tek yıl, CS1.6’dan CSGO’ya geçişin yaşandığı 2012 senesiydi. İstatistiklerin nizami olarak tutulamadığı bu yıl dışında her yıl HLTV ekibi bu listeyi oluşturmaya ve duyurmaya devam etti. Bu yıl da aynı heyecan kaldığı yerden devam edecek. 2019 senesinde listeye 12. sıradan dahil olan Özgür “woxic” Eker, hepimizin göğsünü kabartmıştı.

12 ay boyunca süren mücadele sonunda en üst düzey performanslara sahip olan 20 oyuncu, bu listede yer almaya hak kazanıyor. Oldukça prestijli ve önemli olan HLTV Yılın En İyi 20 CSGO Oyuncusu listesi, bu yıl da her sene olduğu gibi 1 Ocak tarihinde 20 numaralı oyuncudan başlayarak her akşam TSİ 22.00‘da birer birer duyurulacak. 1-4 Ocak tarihleri boyunca günde 2 oyuncunun duyurulacağı süreçte 5 Ocak itibariyle günde 1 oyuncuya düşülecek. Zirvedeki üç isme gelindiğinde ise bu oyuncular 14 Ocak tarihinde HLTV Award Show etkinliğinde duyurulacaklar. Heyecanın tırmanacağı bu etkinliği de kaçırmamanız gerektiğini ayrıca not düşelim.

Oyuncuların seçiminde kullanılan kriterler sırasıyla İstatistikler, Ödüller, Örnekleme Boyutu, Stabilite ve Güncellik. Oldukça detaylı bir inceleme yapan HLTV ekibi, bu sıralamayı yıl boyunca topladıkları dev bir veri yığını üzerinden gerçekleştirerek olabilecek en objektif listeyi oluşturmaya çalışıyor. Bu bağlamda biz takipçilerin nispeten daha öznel olarak oluşturacağı bir listeye değil çok daha tarafsız ve hakkaniyetli bir listeye bakıyor olacağız.

Exit mobile version