HUNDEN, ESIC soruşturmasında iki yıl men cezası aldı

Danimarkalı koç Nicolai “HUNDEN” Petersen, kendisini bir rakiple bilgi paylaşmaktan suçlu bulan eSpor Dürüstlük Komisyonu (ESIC) tarafından yürütülen bir soruşturmanın ardından Cuma günü iki yıl süreyle sahneden men edildi. Konuyu daha da karmaşık hale getiren bir konu ise, bilgi sızdırdığı ekip, Petersen’in daha ileri bir tarihte potansiyel olarak onlara katılması için müzakere sürecindeydi.

Spesifik olarak, Petersen, “CSGO’nun itibarını zedelemek” suçlamasıyla ilgili 2.4.5 maddesi uyarınca yasaklandı ve en az 24 Ağustos 2023 tarihine kadar hiç bir CSGO eSpor pozisyonunda bulunamayacak. ESIC aynı zamanda Petersen’in kendisine yanıt verme fırsatı vermedikleri iddiasını asılsız çıkararak 19 Ağustos 2021’de kendisiyle iletişime geçerek kendisine yanıt verme fırsatı sağladıklarını iddia etti.

Bir rapora göre, ESIC’e ayrıca Heroic oyuncularının koçluk/izleyici hatasını kötüye kullandığının farkında olduklarını gösteren bilgi eksik verildi. Fakat  bu iddia Petersen tarafından Danimarkalı bir yayına verilen bir röportajda öne sürüldü. ESIC ekibi için de bu iddialara göre hareket edemeyecekleri anlamına geliyor, bu yüzden henüz resmi bir harekete geçemediler. Petersen’in bilgileri ESIC ile vaktinde paylaşmaması, CSGO’ya yardım etmeye çalışan bir kişiyle değil, bir intikam biçimi olarak veya bu yeni yaptırımlar öncesinde kendi suçunu hafifletmek amacıyla başkalarını benzer suçlarla itham etmeye çalışan biriyle konuşuluyor gibi gösteriyor.

Soruşturmanın anahtarı, Petersen’in Google Drive aracılığıyla IEM Köln 2021’e yaklaşırken bir rakiple “strateji karşıtı” bilgileri paylaştığını kabul etmesi oldu. ESIC’in alıcı ekip tarafından erişilmediğini öğrendiği bu bilgiler, etkinliğin rekabetçi bütünlüğüne ve genel olarak CSGO’ya bir tehdit oluşturdu ve itiraf sayesinde bu Petersen’in iki yıl boyunca koçluk yapmasını yasaklamak için yeterli oldu.

Bilgileri gönderdiği ekibin, Petersen’in potansiyel olarak onlara katılması için müzakere sürecinde olması, çevrimiçi ortamda, dahil olan takımın teknik direktör Danny “zonic” Sorensen’in yerine geçecek bir oyuncu arayan Astralis olduğu yönündeki spekülasyonlarla birlikte, suçu daha da artırdı. Ayrıca Petersen’in ‘gözlemci hatasını’ suistimal ettiği için aldığı önceki yasağının buradaki karar vermede rol oynamadığı açıklandı.

Ayrıca ESIC, kendi soruşturmalarının yukarıda açıklanan eylemleri keşfettiğinde işine son verilen, eski takımı Heroic tarafından gerçekleştirilen devam eden yasal işlemle hiçbir ilgisi olmadığını belirtmek istiyor. 

HUNDEN’in ortaya attığı, ESIC’e karşılık vermesine hak tanınmadığı, karşılık vereceği takdirde men edilme cezasının arttılacağı yönündeki iddialar da komisyon tarafından şiddetle reddediliyor.

Seyirci hatasını kötüye kullanmaktan daha önce ceza alan ve Heroic’te çalışırken bir rakiple gizli bilgileri paylaşmaya istekli olduğu gerçeği göz önüne alındığında, Petersen’in değeri tüm zamanların en düşük seviyesinde. Görünüşe göre anlaşmaya çalıştığı ekip gönderdiği dosyalara erişmemeyi seçtiklerinde bu durumun ciddiyetinin farkındaydı. Bir çok kişinin düşüncesi, Petersen’in dürüst olmayan davranış modeli göz önüne alındığında bu yasaklamanın süresiz bir şekilde olması gerektiği yönünde.  Petersen gelecek planları hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Exit mobile version