IEM Cologne 2022 Şampiyonu FaZe Clan

Dün akşam oynanan IEM Cologne 2022 Büyük Final mücadelesinde heyecan kelimenin tam anlamıyla son round’a kadar sürdü. Bo5 formatında oynanan ve dünyanın iki dev takımı olan Natus Vincere ile FaZe Clan’ı karşı karşıya getiren bu büyük final karşılaşmasının her anı inanılmazdı.

Karşılaşma FaZe Clan’ın ilk harita olan Inferno’da ilk yarıyı 6-9 geride kapatmasının ardından maça geri tutunmasıyla başladı. Başa baş geçen haritada son düzlüğe güçlü giren FaZe Clan, böylece seriye 1-0 önde başlayarak moral buldu. Ardından Overpass haritasında bu çekişmede avantajı yakalayan taraf Natus Vincere oldu. Bir diğer 16-13’lük skor izlediğimiz maçta bu dakikalarda izleyenlerin 5. harita görme umutları da iyiden iyiye yükseldi. Üçüncü harita olan Ancient ise maçın tek uzatmaya giden haritası oldu. 12-3 biten ilk yarının ardından FaZe Clan’ın geri dönüşüne engel olamayan Natus Vincere, zor da olsa uzatmalarda 19-16’yı bulmayı başardı ve seride 2-1 öne geçerek kritik bir moral kaybından son anda kurtuldu.

Artık ölüm kalım haritası olan dördüncü harita Mirage’da silkinerek kendine gelen FaZe Clan, taraftarlarına kupa için tekrar umut verdi. Özellikle Natus Vincere tarafında Perfecto’nun beklenmedik derecede kötü performansını affetmeyen FaZe, haritanın genelinde baskın oyununu rakibine kabul ettirerek 16-9’luk galibiyetle haritadan galip ayrıldı ve böylece her şey son harita Nuke’e kaldı. Kelimenin tam anlamıyla bir sinir harbine dönüşen Nuke mücadelesinde iki takım da bir yandan yorgunlukla, diğer yandan adrenalinle boğuşurken sürekli momentumun el değiştirmesine şahit olduk. Maçın sonlarında 9-13’ten gelip 14-13’ü bulan Natus Vincere zafere çok yakındı ancak FaZe Clan akıllara zarar oyunlar oynayarak 16-14’ü bulmayı başardı ve kupaya uzandı.

Turnuvanın MVP ödülü ise CSGO tarihine artık damga vurduğu konusunda herkesin hemfikir olduğu s1mple’a verildi. Baştan sona takımını sırtlayan efsane oyuncu, istatistikleriyle de bunu hak etti diyebiliriz. Böylece uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir CSGO etkinliği daha sona ermiş oldu. Yoğun geçen Bahar sezonunun ardından BLAST Fall Groups ve ESL Pro League etkinliklerine kadar 1 aylık bir dinlenme süresi olacak. Hazırlıklarını sürdüren ve dinlenerek güç toplayan oyuncuları kısa bir süre içerisinde tekrar birbirinden heyecanlı etkinliklerde izleyeceğiz.

Exit mobile version