IEM Cologne 2023 Play-In Açılış Maçları Tamamlandı

iem cologne 2023

Büyük bir heyecanla beklenen ve Play-In aşamasıyla sonunda ekranlarımıza taşınan IEM Cologne 2023 Play-In aşamasında açılış maçları tamamlandı. Üst ve alt seri katılımcılarının belirlendiği Bo1 serisinde maçların çoğu oldukça çekişmeliydi. Bu heyecan dolu günün özetini sizlerle paylaşıyoruz.

Brakette yukarıdan aşağıya doğru baktığımızda ilk karşımıza çıkan MOUZ vs. TheMongolz eşleşmesinde takımlar iki uzatmayla kaosun fitilini ateşlemeyi başardılar. Zorlu geçen maçta daha tecrübeli olan MOUZ tarafı, bu dengeyi kendi lehine bozarak 22-19 skorla üst seride yola devam etti. Ardından tam ters yönde gelişen bir Into The Breach vs. Ninjas In Pyjamas karşılaşması vardı ki İsveç devinin açık ara farklı oynadığı karşılaşma 16-5 gibi ezici bir üstünlükle çabucak bitti. Ardından iki devi karşı karşıya izlediğimiz fnatic vs. Complexity maçı da uzatmaya gitti ve izleyenler için heyecan dolu bir maç sonu yaşandı. Burun farkıyla rakibinden maçı koparan fnatic, 19-17 ile üst seri biletini alan taraf oldu.

IEM Cologne Sahnesinde Fark Giderek Açılıyor

Devamında aynı skorla biten bir OG vs. 9INE maçı vardı ki her ne kadar maçın favorisi OG gibi görünse de 9INE burada sürpriz yaparak rakibinden galibiyeti kopardı ve 19-17 ile OG’yi alt seriye gönderdi. Braketin ikinci yarısında da isimlerin tamamı iddialı ekiplerden oluşuyordu. Apeks ile BIG arasında oynanan maçta yakın dönemde performansı dikkat çeken Apeks, 16-10 ile BIG ekibini fazla zorlanmadan yenmeyi başardı. Yine aynı skoru gördüğümüz bir başka maç ise Astralis ile Liquid arasında oynandı. Danimarka ekibi burada rakibine karşı yer yer zorlansa da fazla şans tanımadı ve 16-10 ile ana etkinlik yolunda önemli avantaj elde etti.

IEM Cologne 2023 Play-In açılış braketinin son iki maçında Monte vs. Imperial ve Grayhound vs. FURIA eşleşmeleri vardı. Monte, rakibini 16-9 ile rahat geçerken FURIA ise Brezilya bayrağını 16-11 galibiyetle dalgalandıran taraf oldu. Böylece açılış braketinde tüm maçlar tamamlandı. Sırada üst seride ilk dört biletin sahibini ve alt seride eve dönecek olan dört takımı belirlemek var. 27 Temmuz tarihinde oynanacak olan maçlar bu sorunun cevabını getirirken 28 Temmuz tarihinde ana etkinliğe giden son dört bilet de sahibini bulacak.

Exit mobile version