IEM Dallas 2023 Çeyrek Final Sonuçları

IEM Dallas 2023’te Büyük Final’e giden son düzlüğe girmiş durumdayız. Dün akşam saatlerinde başlayan maçlar ile birlikte takımlar, Çeyrek Final mücadelesini tamamladılar ve bugün oynanacak olan Yarı Final mücadelesi için yerlerini aldılar.

Günün ilk karşılaşması Astralis ve MOUZ arasında gerçekleştirildi. Sırasıyla Inferno ve Ancient haritalarında geçen mücadelelerde rekabet son seviyedeydi. Inferno haritasında 9-6 olarak ilk yarıyı Astralis önde bitirdi. İkinci yarıda güzel bir başlangıç yapan MOUZ, rakibi beraberlik skoruna ulaştıktan sonra raunt kaybetmedi ve 15-15 olarak maç uzatmaya gitti. Uzatma sırasında takımlar durumu yine beraberliğe getirdi ve ikinci uzatmaya gittik. İkinci uzatmaya direnen takım MOUZ oldu ve 22-20’lik skorla galibiyeti hanesine yazdırdı. İlk maçın ardından Ancient haritasında da iyi bir başlangıç yapan MOUZ, ilk yarıyı 10-5 olarak önde bitirdi. İkinci yarıda Astralis’in savunma tarafındaki denemeleri yeterli olmadı ve 16-9 olarak MOUZ galibiyeti aldı. Böylece bu aşamadan Yarı Final’e çıkan ilk takım MOUZ oldu.

Yarı Final’e çıkacak olan son adayın belirlendiği maç G2 ve FaZe arasında gerçekleştirildi. Takımların sırasıyla Ancient, Inferno ve Mirage haritalarında karşı karşıya gelmelerini izledik. Ancient haritasında oldukça iyi bir başlangıç yapan FaZe, ilk 7 raundu üst üste almayı başardı ve ilk yarı, 6-9 FaZe önderliğinde tamamlandı. İkinci yarıda kendini toparlamaya başlayan G2, hücüm tarafındaki başarılı taktikleri ile birlikte maçı 16-14’lük skorla kendi lehine tamamladı. İkinci harita olan Inferno’da ilk yarı, 13-2 skor ile keskin bir FaZe üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci yarıda savunma tarafına geçen G2, ilk birkaç raunt sırasında başarı elde etse de bunu sürdürmeyi başaramadı ve galibiyet FaZe hanesine yazıldı. Karar maçı olan Mirage haritasında ilk yarıyı 4-11 geride tamamlayan G2, ikinci yarıda rakibinin galibiyet sayısına ulaşmasına engel olamadı ve 16-10 olarak mağlup oldu. Böylece bu aşamadan Yarı Final’e çıkan son takım FaZe oldu.

Şimdi ise sırada bu akşam gerçekleştirilecek olan IEM Dallas 2023’ün Yarı Final mücadeleleri var. Kendi gruplarını lider olarak tamamlayan Heroic ve ENCE otomatik olarak Yarı Final aşamasına yükselmişti. Yarı Final’de Heroic ile MOUZ ve ENCE ile FaZe takımlarının karşılaşmalarını izleyeceğiz.

Exit mobile version