IEM Dallas 2023 için Yarı Final Maçları Tamamlandı

IEM Dallas 2023 için sona adım adım yaklaşıyoruz. Dün akşam gerçekleştirilen Yarı Final ile birlikte Büyük Final’de mücadele edecek olan iki takım belirlendi. Büyük Final mücadelesine sayılı saatler kala Yarı Final karşılaşmalarını birlikte değerlendirelim.

IEM Dallas 2023 Yarı Final’de Heroic ile MOUZ ve ENCE ile FaZe karşılaşmalarını izledik. Günün ilk karşılaşması Heroic ile MOUZ arasında gerçekleştirildi. Sırasıyla Vertigo, Overpass ve Ancient haritalarında karşı karşıya gelmelerine seyirci olduk. Vertigo haritasında ilk yarıyı 10-5 önde bitiren MOUZ, ikinci yarıda da başarısını sürdürerek 16-8 olarak galibiyeti hanesine yazdırdı. Overpass haritasında ilk haritadaki başarıyı elde edemeyen MOUZ, ilk yarıyı 10-5 geride kapattı ve rakibinin galibiyet sayısına ulaşmasına engel olamadı. Böylece ikinci maçın galibi 16-9’luk skor ile Heroic oldu. Karar haritası olan Ancient’da başa baş bir mücadele izledik ve ilk yarı 8-7 olarak tamamlandı. İkinci yarıda savunma tarafına geçen MOUZ, rakibine kıyasla daha iyi bir oynanış sergileyerek 16-14 olarak maçın galibi oldu. Böylece Büyük Final’e adını yazdıran ilk takım MOUZ oldu.

ENCE ile FaZe arasında gerçekleştirilen Yarı Final’in ikinci karşılaşmasında heyecan doruktaydı. Takımlar, sırasıyla Mirage, Anubis ve Ancient haritalarında mücadele ettiler. Mirage haritasında 10-5 olarak ilk yarıyı önde bitiren FaZe, ikinci yarıda savunma tarafındaki hakimiyetini korumayı başardı ve 16-8 olarak galibiyeti aldı. Anubis haritasında ise baskın bir ENCE hakimiyeti vardı. İlk yarıyı 11-4 önde bitiren ENCE, ikinci yarıda rakibine sadece iki raunt vererek 16-6 olarak hızlı bir galibiyet aldı. Ancient haritasında gerçekleştirilen Ancient haritasında rekabetin son seviyede olduğu, seyir zevki yüksek bir maç izledik. 7-8 olarak baş baş bir mücadeleyle biten ilk yarının ardından ikinci yarıda da sular durulmadı. İkinci yarıda ENCE, galibiyet sayısına bir raunt kala rakibi FaZe’e verdiği raundun ardından maç uzatmaya gitti. Uzatmalarda da rekabetin seviyesi hiç azalmadı ve takımlar toplamda 5 uzatma oynadılar. Beşinci uzatmanın sonunda ENCE, 31-28’lik skor ile maçın galibi oldu. Böylece Büyük Final koltuğunda oturacak olan son isim ENCE olmuş oldu.

Şimdi ise sırada IEM Dallas 2023’ün Büyük Final karşılaşması var. MOUZ ile ENCE, bu akşam gerçekleştirilecek olan Büyük Final karşılaşmasında 100,000 dolar nakit para ödülü ve IEM Cologne 2023 bileti için mücadele edecekler.

Exit mobile version