IEM Dallas Mücadelesi Grup Aşaması İle Başladı

PGL Major Antwerp fırtınasının hemen ardından CSGO sahnesi şimdi de IEM Dallas heyecanıyla hareketleniyor. Dün itibariyle başlayan etkinlikte Grup fikstürlerinin açılışları yapıldı. 16 takımın 8’er takımlık iki gruba ayrıldığı mücadelede yine birbirinden iddialı takımlar ve çekişmeli maçlar oynanıyor.

A Grubu açılış maçlarında sonuçlar sürprizden uzaktı. PGL Major Antwerp şampiyonu FaZe Clan, ilk maçta Encore’u zorlanmadan 16-5 ile geçerek hızlı şekilde üst seride ilerledi. Ardından Astralis ile Vitality’nin başa baş mücadelesini izledik. 16-12 Vitality zaferiyle sonuçlanan karşılaşmanın ardından A Grubu yarı finalinde ilk üst seri eşleşmesi de belirlenmiş oldu. G2, açılış maçında Movistar Riders karşısında zorlanmadı ve bir diğer 16-5’lik galibiyet ile izleyenlerin hevesini adeta kursağında bıraktı. Son olarak ENCE, MOUZ karşısında nispeten rahat bir 16-9 gördü ve üst seride G2 ile eşleşti.

Grubun alt serisinde ise ilk günden erken havlu atan takımları karşıladık. Astralis, ilk maçın hıncını Encore karşısında 16-3 ve 16-9’luk iki net galibiyetle çıkarırken MOUZ da Movistar Riders ekibini 16-9 ve 16-10 skorlarla geçerek şansını yarı finale taşıyan taraf oldu.

B Grubu açılışında iki Brezilya ekibi FURIA ve Imperial karşı karşıya geldi. Keyifli geçen maçta galibiyete uzanan taraf 16-9 ile FURIA oldu. Ardından Cloud9 ve Team Liquid mücadelesinde eski Gambit Esports kadrosuyla sahada olan Cloud9, rakibini zorlanmadan 16-6 skorla geçti ve FURIA ile yarı final eşleşmesine yükseldi. Sonraki mücadele NiP ve BIG arasında çekişmeli geçse de gününde olmayan NiP ekibinin zayıflığını Alman beşli affetmedi. Maçı 16-10 kazanan BIG ekibinin karşısına yarı final için Complexity’i 16-4 deviren MiBR geçti.

Bugün oynanacak karşılaşmaların ardından gruplarda yarı final serileri tamamlanacak ve liderlik mücadelesi için gözler Çarşamba eşleşmelerine dönecek. Grup liderleri Playoff aşamasında yarı final avantajı kazanırlarken 2. ve 3. sıradaki takımlar ise çeyrek final eşleşmelerinde şans arayacaklar.

Exit mobile version