IEM Global Challenge 2020 Grup Aşaması Bugün Bitiyor

Önceki gün turnuvaya veda eden ilk isim Complexity’nin ardından dün akşam bekleneni veremeyen Heroic de IEM Global Challenge 2020 grup aşamasında elendi. Liderlerin belli olduğu ve gün itibariyle gruptan çıkacak son isimlerin belirleneceği sert mücadelede günün özetini sizler için derledik.

s1mple / Natus Vincere (Kaynak: hltv.org)

IEM Global Challenge’da dün akşam oynanan iki maç, B Grubu’ndan grup aşamasının son virajına kalacak olan takımları belirledi. Natus Vincere ile Team Liquid liderlik avantajı için karşı karşıya gelirken, FURIA Esports ile Heroic ise grup playoff’larına tutunmak için mücadele etti.

IEM Global Challenge 2020’de Na’Vi Fırtınası

İlk maçın tarafları Na’Vi ve Liquid adeta izleyenlere lastik yaktırdı. İki kıtanın dev yeteneklerinin adeta ölümüne mücadele ettiği maçta gülen taraf Na’Vi olsa da, Liquid’in mücadelesi herkesten alkış aldı. İlk harita Mirage’da açılışı 5-0 seri ile güçlü yapan Liquid, s1mple’ın vites yükseltmesiyle beraber bir duraklama yaşadı. Buna rağmen yarıyı 10-5 önde kapatmayı başaran Amerika ekibi, ikinci yarıda inanılmaz bir darbe alarak 1-9’luk seriyle 11-14 geriye düştü. Liquid bu sert çakılmanın ardından maça can havliyle tutunmayı başardı ve haritayı uzatmalara götürdü. Tüm çabalarına rağmen uzatmalarda daha fazla direnemeyerek Mirage’ı 16-19 kaybeden Amerikanlar, ikinci haritaya moralsiz ama hırslı geçti.

Nuke’e momentum kaybetmeden başlayan Na’Vi ekibi bu kez flamie‘nin göz kamaştıran performansıyla ilk yarıyı önde götürdü. Liquid her ne kadar zaman zaman rakibini duraklatmayı başarsa da bu durum kısa sürdü ve ikinci yarıda da Na’Vi hızlı başladı. 14-6’ya kadar farkı açan BDT karması, son bir çabayla geri dönmeye çalışan Liquid’e s1mple’ın harika oyunuyla geçit vermedi ve 16-10‘luk skorla liderliğe oturdu.

FURIA Pes Etmiyor

IEM Global Challenge 2020’de gecenin ikinci maçı FURIA Esports vs. Heroic kıran kırana bir mücadeleye tanık oldu. 4 saat süren bu ağır mücadeleye FURIA baskın bir açılış yaptı. Mirage haritasında momentumun sürekli taraf değiştirdiği bir oyun izleten takımlar, FURIA’nın son virajdaki başarılı oyunuyla uzatmaya gitmeden 16-13 sonuçla ikinci haritaya geçtiler.

Kıyametin ikinci harita olan Nuke’de koptuğunu söylesek yalan olmaz. Başlangıçta takımların kısa süreli baskılarının ardından FURIA ilk yarıyı 10-5 önde kapattı. İkinci yarıda da tabanca round’unun kazanılmasıyla skoru 13-5’e kadar taşıyan Brezilyalılar, ardından Heroic’in geç de olsa gelen cevabına karşılık veremedi. Uzatmaya taşınan maçta ilk iki uzatma serisinde birbirine üstünlük sağlayamayan takımlar üçüncü uzatmada Heroic’in son bir çabayla maçı kazanmasının ardından Vertigo için bir nefes aldılar.

IEM Global Challenge 2020’de ikinci elenen takımın belirleneceği Vertigo’ya Heroic belli ki yorgun girmişti. Bu kez ilk iki haritada izlediğimiz dengeli oyunun aksine FURIA’nın adeta at koşturduğu Vertigo haritası, 16-4’lük skorla kısa sürede kapandı. Böylelikle FURIA gruptan çıkmak için Team Liquid ile oynayacağı decider (karar) maçını beklemeye başladı. Maçta +35 K/D farkıyla oynayan HEN1 izleyenlerden büyük alkış aldı.

IEM Global Challenge 2020’de Günün Maçları

Ana grup maçlarının tamamlanmasının ardından iki lider ve iki elenen takım belli olmuş oldu. BIG ile Na’Vi ekipleri Playoff serisine doğrudan katılmaya hak kazanırlarken Complexity ve Heroic turnuvaya veda eden taraflar oldular. Gün itibariyle grupların 2. ve 3. sıralarındaki takımlar kendi aralarında yapacakları maçlarla Playoff grubuna gidecek iki takımı belirleyecekler. A Grubu’nda Vitality ile Astralis‘in karşılaşacağı erken final tadında bir maç oynanacak. B Grubu’nda ise Amerika’nın temsilcileri FURIA ile Liquid karşı karşıya gelecek. Playoff serisi ise Cumartesi akşamı başlayacak. Önümüzdeki süreçte fikstür ve maç saati bilgilerini güncel şekilde IEM Global Challenge 2020 hltv.org resmi sayfasından da takip edebilirsiniz.

Exit mobile version